Navigatie
×
  • Gratis verzending vanaf €39,-
  • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Niet goed, geld terug garantie

Terug naar de blog

geboorte cadeau tips

Wat geef ik cadeau bij de geboorte?

De geboorte van een nieuw leventje roept al gauw fijne en liefdevolle emoties op bij iedereen. Zo vertederend als zo’n klein minimensje kan zijn. Natuurlijk willen we dat nieuwe kleine wondertje gaan bezoeken. Liefst nog even vasthouden of een flesje geven. Maar met lege handen gaan we niet op kraamvisite natuurlijk.

Als je zelf nog geen jonge ouder bent of die tijd is voor jou al lang geleden, dan kan het wel eens lastig zijn om een leuk, praktisch of origineel kraamcadeau te bedenken. Hieronder geef ik je 8 tips voor de meest toepasselijke en originele geboortecadeaus.

1) Geef een gepersonaliseerd kado

Een cadeau helemaal alleen en speciaal voor de baby, dat is pas een origineel geboortecadeau. Nog nooit eerder was op deze datum een kindje met die naam geboren. Je kan iets laten bedrukken, borduren of zelf maken, een kraamcadeau met naam is namelijk erg leuk om te geven! Maar ook een lettertrein om mee te spelen of de naam aan een speelspanner zijn vaak een schot in de roos.

2) Geef iets om te spelen en te ontwikkelen

Vanaf dag één begint de grote reis van een baby. Een reis die start met groeien en ontwikkelen. Juist in die eerste maanden en jaren gebeurt er veel en voor elke fase is iets wat helpt bij de ontwikkeling en stimuleert. Voor de eerste weken, als de baby eigenlijk alleen maar kan liggen, is een muziekmobiel, rammelaar of speelkleed vaak groot vermaak. De vrolijke geluidjes gecombineerd met bewegende figuurtjes geven een kleintje veel te onderzoeken. Zo is er voor elke leeftijdscategorie bijpassend speelgoed: vanaf de geboorte, vanaf 3 maanden, vanaf 6 maanden en ga zo verder.

3) Geef iets om te bewaren

De tijd vliegt voorbij en voordat je het weet zijn kleine kindjes al weer groot. We weten allemaal wat kostbare, dierbare en unieke spulletjes of persoonlijke bezittingen uit die eerste periode aan herinneringen kunnen oproepen. Het bewaren van foto’s gebeurt natuurlijk al jaren digitaal, maar een fysiek fotoboek blijft iets moois. Maar er zijn zeker ook dierbare bezittingen voor in een bewaarbox, bijvoorbeeld de eerste kleertjes, melktandjes in een tandendoosje of een haarlokje in een haarlokdoosje. Ook gipsafdrukken van handjes of voetjes zijn een uniek geboortecadeau wat na jaren nog een tastbaar aandenken is aan de beginjaren.

4) Geef iets voor de babyuitzet

Voor de praktische kraambezoeker zijn er vast ook nog wensen van de kersverse ouders voor de babyuitzet. Natuurlijk wordt tijdens de zwangerschap al veel aangeschaft, maar dat is vaak gericht op de eerste maanden. Misschien is er een geboortelijst of verlanglijstje met spulletjes welke een aanvulling zijn op alles wat al is aangeschaft. Dat zou iets voor het eerste hapje kunnen zijn of juist voor het eerste logeerpartijtje. Maar ook een iets grotere maat kleertjes kan een leuk babycadeau zijn. Wellicht wil je wat verschillende spulletjes samen geven, maak er dan een leuk kraamcadeau pakket van!

5) Geef iets voor de kersverse ouders

Alhoewel de moeder vaak het fysiek zware werk tijdens de zwangerschap en de bevalling heeft gedaan, ligt er juist in die eerste weken na de geboorte een zware taak voor de vader. Zeker als de pasgeboren baby al een broertje of zusje heeft. Het gezinnetje, het huishouden en alle dagelijkse zaken komen even op de schouders van de prille papa. De moeder verwennen met speciale geboortecadeaus voor mama’s ligt erg voor de hand. Vaak maken we die moeders blij met lekkernijen en verzorgingsproducten om weer helemaal de oude te kunnen worden. Maar ook die papa’s verdienen aandacht en verwennerijen! Een avondje oppas cadeau doen zou zelfs een cadeau voor een avondje tijd voor elkaar kunnen betekenen. Hoe mooi is dat?

6) Geef iets voor de baby

Het meest voor de hand ligt natuurlijk een cadeau voor de baby alleen. Kleertjes, speelgoed, (voor)leesboekjes etc. zijn meestal een schot in de roos. Maar je kan daarbij ook zelf in de creativiteit duiken en een persoonlijk verhaal, gedicht of aandenken maken. Iets wat echt van jou is en waar de baby later mee kan spelen of herinneringen aan jou kan oproepen. Misschien ben je handig met hout en maak je een stoeltje of ben je juist creatief met wol en maak je een dekentje of borduur je een eigen tekst op een slabbetje. Heel uniek en speciaal van jou voor de baby.

7) Geef iets om herinneringen te maken en te bewaren

Herinneringen maken is speciaal. We doen dat met elkaar. En zo ook het herbeleven van die herinneringen. Op een regenachtige dag die foto’s nog eens bekijken of die herinneringen nog eens ophalen met elkaar. Dat zijn mooie momenten en al herinneringen op zich. Zo kan je denken aan een dagje weg met het gezin of juist een leuke activiteit alleen met de baby. De herinneringen daaraan kunnen worden bewaard in een fotoboek of babyboek. Maar ook de mooie momenten van het kraambezoek of bij de oppas zijn de moeite waard om vastgelegd te worden in een kraambezoekboek of oppasboek. Dit zijn mooie geïllustreerde boeken welke de ouders in kunnen (laten) vullen met mijlpalen, gebeurtenissen en herinneringen.

8) Geef iets voor het hele gezin

De geboorte van een baby heeft een aanloop van maanden waarbij iedereen uitkijkt naar dat ene moment van gezinsuitbreiding. Als er al een gezinnetje is, wordt die zwangerschap, die blijde verwachting door iedereen anders beleefd. En dan op een dag is het zover. De grote dag, het langverwachte moment. Dat heeft impact op iedereen en zeker ook op de broertjes en zusjes. Soms voelen ze zich de trotse grote broer of zus, maar soms voelen ze zich ook een beetje vergeten in de hectiek. Een kadootje speciaal voor hen of voor het hele gezin zorgt voor een gezamenlijk feest. Denk aan een voorleesboek voor alle leeftijden, een gezelschapspelletje of een dagje weg. Op dit moment misschien nog niet helemaal geschikt voor de pasgeboren baby, maar die tijd komt zeker snel.

Samen de gezinsuitbreiding vieren met een mooi cadeau tijdens het kraambezoek is heel gebruikelijk. Het is toch vaak nog wel een uitdaging om dat ene mooie of juist persoonlijke cadeau te vinden. De keuze is ook echt reuze. Mocht je nu nog wat hulp nodig hebben bij het maken van de juiste keuze, neem dan gerust contact op met onze klantenservice specialisten of bezoek één van onze winkels. Onze medewerkers kunnen je advies op maat geven. Samen komen we altijd tot het beste en leukste voor iedereen!

Liefs MamaLoes

Terug naar de blog