Navigatie
×
  • Gratis verzending vanaf €39,-
  • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Niet goed, geld terug garantie

Terug naar de blog

cadeautips-zwangerschap

Wat geef ik iemand cadeau die zwanger is?

Een zwangerschap is het prille begin van nieuw leven, van iets magisch. Een wonder om van te genieten. Een zwangerschap is aftellen naar de geboorte van je kindje. Negen maanden aftellen en toegroeien naar dat ultieme moment van kennismaking. Een zwangerschap is ook een tijd van nestje bouwen. Jouw thuis klaarmaken voor de komst van gezinsuitbreiding.

Als je de zwangerschap vanuit al deze hoeken bekijkt is een verlanglijstje van een aanstaande moeder snel gemaakt. Maar ook zonder verlanglijstje valt er genoeg te kiezen! Hieronder 8 tips over de meest toepasselijke en originele cadeau-ideeën voor zwangeren.

1) Geef iets vertederends

Zodra de zwangerschapstest laat zien dat iemand zwanger is, is er meestal reden tot vreugde. Vaak wordt er al een tijdje naar een zwangerschap uitgekeken. Na de vreugde komt er vaak zo’n realisatie momentje. Er groeit nieuw leven in de buik wat over 9 maanden geboren wordt. Tot die tijd blijft het iets onwerkelijks. Je kan het niet zien of vastpakken, maar het is er wel degelijk! De groeiende buik of fysieke klachtjes zijn daar naar verloop van tijd het bewijs van. Om een prille zwangerschap te vieren en de blijde verwachting wat meer tastbaar te maken is het geven van iets vertederends altijd een schot in de roos. Denk hierbij aan een knuffeltje of het kleinste maatje babykleertjes.

2) Geef iets om de aanstaande moeder te verwennen

Zowel de eerste als de laatste maanden zijn fysiek vaak uitdagend voor het lichaam van de aanstaande moeder. Een zwangerschap is geen ziekte en het vrouwenlichaam is zeker gebouwd voor deze mooie uitdaging, maar de ochtendmisselijkheid, het weker worden van de gewrichten of het vele extra gewicht wat gedurende de maanden zijn tol gaat eisen, maken dat een beetje extra verwennen zeker op z’n plaats is.

Nu is dat verwennen natuurlijk heel persoonlijk. Sommige aanstaande moeders vinden het heerlijk een dagje helemaal vrijgehouden te worden terwijl andere het juist heerlijk vinden om juist samen iets te gaan ondernemen. Een lekker hapje eten, fijne massage of gewoon een dagje vrij van allerlei verplichtingen kan al als verwennerij worden ervaren. Natuurlijk kan je bij verwennen ook aan een ondersteunend zwangerschapskussen denken, een mooi zwangerschapsboek om te lezen en heerlijke verzorgingsproducten. Een zwangerschapssieraad kan daarbij ook een perfect cadeau zijn, zoals een mooie ketting met babybelletje, wat de aanstaande moeder met trots kan dragen. 

3) Geef iets om af te tellen

Vanaf dag één dat de zwangerschap bekend is, kan het aftellen beginnen. Samen met de verloskundige wordt de uitgerekende datum vastgesteld en met een beetje marge van een paar weken daarvoor en daarna kunnen de aanstaande ouders zich gaan klaarmaken voor de komst van de baby. Dat aftellen van ruim 250 dagen kan je natuurlijk op vele manieren doen. Daar zijn aftelkalenders voor, maar zelf een kadomand maken met een klein kadootje voor elke week of maand is ook wel erg leuk!

4) Geef iets voor de babyuitzet

Iedereen weet dat er vele grote en kleine spulletjes nodig zijn om de eerste maanden met een pasgeboren baby makkelijker te maken. Noodzakelijk zijn natuurlijk alleen de spullen omtrent slapen, voeden en lichamelijke verzorging, maar er zijn nog zoveel leuke extra babyspulletjes die welkom zijn als aanvulling op de babyuitzet. Een mooi cadeau voor iemand die zwanger is kan dus zeker ook een babynestje, heerlijke verzorgingsproducten, speelgoed of iets decoratiefs voor in de babykamer zijn. Een cadeaubon geeft de aanstaande ouders zelf de ruimte hun eigen keuze te maken.

5) Geef iets voor de aanstaande moeder en partner samen

Zwanger zijn doet de aanstaande moeder meestal niet alleen. In de meeste gevallen is er ook een partner die mee uitkijkt naar dat mooie moment. Maar de fysieke beleving van de zwangerschap is wel grotendeels voor de aanstaande moeder. Met bijvoorbeeld een doppler, doptone hartjeshoorn of boeken over zwangerschap kan hier een gezamenlijke beleving van gemaakt worden. Een origineel zwangerschapscadeau voor de zwangere en de partner!

6) Geef iets voor de baby

Zodra de baby geboren wordt zijn er veel spulletjes nodig. Spulletjes die elke dag gebruikt worden en spulletjes die gewoon leuk zijn om te hebben. Deze spulletjes zijn ook leuk om tijdens de zwangerschap te krijgen. Babyspulletjes speciaal voor jouw baby of juist iets persoonlijks. Je kan hierbij denken aan het eerste setje babykleertjes, een knuffeldoekje, een babyprojector, iets leuks voor de babykamer of een heel persoonlijk cadeau wat je zelf maakt.

7) Geef iets om herinneringen te maken

Elke fase van de zwangerschap is bijzonder en heeft zo z’n eigen mijlpalen, net als je kleintje gedurende de weken, maanden en jaren. Het blijft mooi om deze bijzondere perioden en gebeurtenissen later nog eens terug te kunnen kijken en te kunnen herbeleven. Onze mooie herinneringen vangen we vaak in foto’s en filmpjes. Een mooi cadeau tijdens de zwangerschap is dan ook zeker een zwangerschap fotoshoot. Maar ook de milestone kaarten, een zwangerschap invulboek of babyboek zullen een zeer geliefd kado zijn voor de aanstaande mama. Wist je dat we ook mijlpaalblokken en zelfs een mijlpalen speelkleed in onze collectie hebben? 

Als je op zoek bent naar een originele manier om blijvende herinneringen te maken aan de eerste periode van een kleintje, is een hand- en voetafdruk setje een perfect cadeau. Met een inkt of gipssetje heb je binnen enkele minuten een mooie afdruk van die schattige kleine handjes en/of voetjes, wat ook nog eens erg leuk staat als decoratie in de babykamer. 

8) Geef iets te doen

Gedurende de negen maanden is de hedendaagse vrouw vaak nog lekker druk met werk, sporten en thuis. Tegen het einde van de zwangerschap, als het zwangerschapsverlof is begonnen, kan het wachten echter wel eens lang gaan duren. Een cadeau om de tijd wat meer te doden kan op die momenten zeer welkom zijn. Samen een dagje op pad, een abonnement op een tijdschrift of een heerlijke massage zal ontvangen worden als een origineel cadeau voor iedere zwangere.

Samen de blije verwachting vieren met een mooi cadeau tijdens de zwangerschap is heel gebruikelijk. Het is toch vaak nog wel een uitdaging om dat ene mooie of juist persoonlijke cadeau voor die aanstaande moeder te vinden. De keuze is ook echt reuze! Mocht je nog wat hulp nodig hebben bij het maken van de juiste keuze, neem dan gerust contact op met onze klantenservice specialisten of bezoek één van onze winkels. Onze medewerkers kunnen je advies op maat geven. Samen komen we altijd tot het beste en leukste voor iedereen!

Liefs MamaLoes

Terug naar de blog