Navigatie
×
  • Gratis verzending vanaf €39,-
  • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Niet goed, geld terug garantie

Terug naar de blog

Help: mijn kindje gaat voor het eerst uit logeren (wat moet er mee, wat moet ik aanschaffen)

Even de handen vrij. Dat is iets waar veel jonge ouders naar verlangen na een poosje. Je bent 24 uur per dag in de weer met de zorg voor jouw lieve kleine afhankelijke wondertje. Maar juist dan even die handen vrij hebben of even tijd voor elkaar maken, kan zo fijn zijn. Naar de bioscoop, een hapje eten of gewoon een nachtje doorslapen. Wat ooit zo gewoon was, is met een kleintje ineens iets bijzonders.

Een logeerpartijtje kan dat voor heel even mogelijk maken. De gedachten daaraan kunnen je vrolijk stemmen of juist stress veroorzaken. Een goede voorbereiding kan je helpen om het logeren van je kind als een feestje voor iedereen te zien. Natuurlijk zal je je kindje ook een nachtje moeten missen, maar als je weet dat alles goed geregeld is, kan je met vertrouwen uitzien naar de volgende dag en volop genieten van de tijd met z’n tweeën.

Maar hoe ziet een goede voorbereiding er dan uit? Wat neem je mee als je baby gaat logeren? Zijn er nog zaken die aangeschaft moeten worden voor een eerste logeerpartij van je kind? Ik loop het graag allemaal met je door.

Vertrouwen en loslaten

Van het grootste belang is natuurlijk dat het logeeradres waar je kind gaat logeren voor jou een goed en vertrouwd adres is. Ook is het fijn als jouw baby zich daar ook thuis voelt. Het loslaten van jouw kleintje gaat dan een stuk makkelijker. Het is positief om al op jonge leeftijd je kindje te laten kennismaken met logeren. Het leert je kleintje al jong zich aan te passen aan een andere omgeving en ook te vertrouwen op andere mensen.

Belangrijk is dat jij er zelf een goed gevoel bij hebt. Jouw kindje pikt jouw onrust, onzekerheid of het vertrouwen en het goede gevoel feilloos op. Dus zorg voor fijne omstandigheden voor jezelf zodat jij je kindje met een gerust hart kan laten logeren.

Een goede voorbereiding is ook even overleggen

Zoals je zelf dagelijks ervaart, zijn er nogal wat spulletjes die je gedurende de dag gebruikt. Je bent thuis van alle gemakken voorzien en wil natuurlijk dat je kindje het bij het logeren aan niks ontbreekt. Ook voor het logeeradres is het fijn als de verzorging, het slapen, spelen en eten gemakkelijk gaat. Overleg dan ook met elkaar welke spulletjes gewenst zijn en welke misschien al aanwezig zijn. Bedenk daarbij ook dat de charme van logeren juist is dat alles net even anders is dan thuis. Een beetje improviseren en dingen die tijdens het logeren juist wel mogen terwijl dat thuis niet mag, maken logeren ook wel weer tot een feest.

Wat neem ik mee als mijn baby voor het eerst gaat logeren?

In de voorbereiding voor het logeren van je kind kan het helpen een checklist voor jezelf op te stellen. Voorzien zijn van de basis is natuurlijk een must. In de basis zorg je voor de juiste spulletjes voor slapen, verzorgen, spelen en eten.

De gewoontes op een rijtje

De vaste gewoontes als rust, ritme en regelmaat van jouw kleintje zijn tijdens het logeren vaak moeilijk te behouden. Alles is anders op een ander adres. Dat is vaak ook juist wat het leuk maakt. Toch kan het delen van het dagritme van jouw kindje helpen bij het voorkomen van een totale ontregeling.

Stel een overzichtje op met alles gewoontes van thuis. Het dagritme, wat je kindje fijn vindt of juist niet en wat te doen bij…. Dit voorkomt dat de oppassers je zouden moeten bellen terwijl de oplossing eigenlijk al bekend is. Hoe minder contact, hoe beter het vaak is voor het vertrouwen en het plezier van iedereen. Dus deel op papier of in een logeerdagboekje wat je op voorhand al weet, daar ben jij het best in natuurlijk en vergroot de kans op succes.

Praat over het logeren met je kind

Praten over wat je gaat doen of wat er gaat gebeuren, is in het algemeen goed voor de ontwikkeling van je kindje. Zo leren ze woorden koppelen aan situaties en jouw en hun eigen emoties daarnaar vertalen. Zo ook met het logeren. Zelfs voor de allerkleinsten is het fijn om via jouw stem meegenomen te worden in dat wat er gaat gebeuren. De lading van de woorden en jouw vertrouwen maken dat de situatie goed aan zal voelen. Als je kind op iets oudere leeftijd gaat logeren kan je samen met je kindje een logeertas inpakken. Zo kan je samen aan het idee wennen en zorgen dat alles wat belangrijk is voor jou en je kindje niet vergeten zal worden.

Voor sommige kinderen en/of ouders is logeren een groot feest en soms een hele uitdaging. Geef het de tijd en aandacht die het voor jullie nodig heeft. Uiteindelijk zal op een bepaalde leeftijd logeren altijd een leuke aangelegenheid worden. Op een bepaalde leeftijd wil elk kind dat wel eens proberen toch?

Wanneer de tijd er klaar voor is, zijn wij dat ook. We helpen je graag met de juiste voorbereidingen en kunnen je van alle gemakken voorzien als het gaat om de juiste babyspullen voor het logeren. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn namelijk. Mocht je nu nog wat hulp nodig hebben bij het maken van de juiste keuze, neem dan gerust contact op met onze klantenservice specialisten of bezoek één van onze winkels. Onze medewerkers kunnen je advies op maat geven. Samen komen we altijd tot de beste keuze voor jou en je kleintje!

Liefs MamaLoes

Terug naar de blog