Navigatie

Shop onze PRIJSDALERS hier!

×
  • Gratis verzending vanaf €39,-
  • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Niet goed, geld terug garantie

Achterwaarts Vervoeren Autostoeltjes

Achterwaarts vervoeren is de veiligste manier om je kindje in de auto mee te nemen. Daarom worden autostoelen dan ook steeds meer gemaakt op het zo lang mogelijk achterwaarts kunnen vervoeren. Met een groep 0 autostoeltje is dit verplicht (0-13 kg). Daarna mag je je kindje ook voorwaarts vervoeren (9-36 kg), maar kun je er dus ook voor kiezen om langer voor achterwaarts vervoer te gaan.

MamaLoes heeft verschillende mooie stoeltjes voor het achterwaarts vervoeren van je kind. Er zijn verschillende autostoelen in verschiillende categorieën. Kijk snel verder en ontdek het zelf!

Waarom achterwaarts vervoeren?

Lees alles over achterwaarts vervoer in ons speciale blogartikel. Hieronder de belangrijkste punten.

Uit veiligheidsoogpunt is het zo lang mogelijk achterwaarts vervoeren, in de autostoel, van kinderen het beste.
Krachten op het nekje bij een frontale botsing zijn dan namelijk tot 5x zo laag. Of achteruitkijken in de praktijk mogelijk is, hangt ook af van de beschikbare ruimte in de auto. De kleinste zitjes, groep 0+ (0-13 kg), zijn altijd achteruitkijkend.

Om goedgekeurd te worden voor de Europese markt moeten zitjes momenteel voldoen aan de ECE R44/04 - of i-Size standaard.
i-Size (R129) is een nieuwe Europese regelgeving voor het veiliger vervoeren van kinderen in de auto. i-Size autostoeltjes vervoeren kindjes langer achterwaarts, namelijk tot 15 maanden. Hoewel de i-Size autostoeltjes hogere veiligheidseisen hebben, zijn autostoeltjes met het ECE R44/04 label ook veilig te gebruiken. Het ECE-label garandeert een veilig autostoeltje, terwijl het i-Size label net dat beetje extra veiligheid garandeert. Lees in ons blogartikel alles over de i-Size norm en de verschillen met de ECE-norm.

Achteruitkijken: betere ongevalstatistieken en hoger testresultaat
In Zweden is veel langer achteruitkijkend vervoeren al normaal, met een zeer positief effect op de ongevalstatistieken. Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt ook dat kinderen voor optimale bescherming minimaal 2 jaar achteruitkijkend vervoerd moeten worden. Letsel aan hoofd en nek wordt bij kinderen het meest veroorzaakt door auto-ongelukken.

104 resultaten
Filter