Navigatie
×
  • Gratis verzending vanaf €39,-
  • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Niet goed, geld terug garantie

Terug naar de blog

10 tips voor een lange autorit met baby en kind

Eropuit met het gezin is iets om naar uit te kijken. Daarnaast is het ook iets waar je op voorhand vaak wel even over na moet denken. Het is gebruikelijk dat er wat voorbereidingen gedaan moeten worden, wat nagedacht moet worden over praktische zaken en vooruitgedacht mag worden om zo’n dag ook echt ontspannen te kunnen laten verlopen. Natuurlijk is er verschil tussen een dagje weg, een familiebezoekje of een autovakantie. Al deze situaties vragen echter om een aanpassing van het standaard dagritme van zowel jou als je gezin. Een goede voorbereiding kan dan de sleutel zijn tot een succesvolle dag.

Veelal gaan dagjes uit gepaard met een autorit. Korte stukjes of juist een hele dag om van A naar B te gaan. Afhankelijk van de plannen van de dag en de duur daarvan, zal je na moeten denken over voeding, vermaak, ontspanning en nog veel meer zaken. Ik geef je graag de 10 belangrijkste tips voor een lange ontspannen autorit met het gezin!

Tip 1) Zorg voor een ontspannen sfeer

Natuurlijk kan de gedachten aan een lange autorit al voor stress zorgen. Het feit dat je al weet dat je goed voorbereid op stap wil gaan is stap 1. De juiste voorbereiding zorgt voor een ontspannen sfeer. Laat je niet gek maken, het komt allemaal wel goed.

Tip 2) Zorg voor een schone overzichtelijke auto

Als je wat langer in de auto zit is het natuurlijk fijn om niet tegen oude viezigheid aan te kijken. Stofzuig je auto voor vertrek en neem de binnenkant af met een doekje. Haal alle achtergebleven onnodige rommeltjes weg en richt je auto lekker fris in met alle spullen die je bij de hand wil hebben. Een autostoel organiser helpt je alles fijn vindbaar en bij de hand te hebben. Je hangt deze eenvoudig aan de rug van de bestuurder- en/of bijrijderstoel. En als je auto eenmaal netjes schoon en opgeruimd is, wil je dat natuurlijk wel zo houden. Een stoelbeschermer voorkomt dat de stoel vies wordt of beschadigd raakt, handig!

Om goed zicht te hebben op je kinderen achterin kan je een autospiegel in je auto bevestigen. Deze kan je precies afstellen zodat je met één blik de situatie achterin de auto kan overzien.

Tip 3) Zorg voor een aangename temperatuur in de auto

Veelal reizen we graag naar het mooie weer. Een auto met airco is dan zeker prettig. Het zorgt ervoor dat iedereen het hoofd koel kan houden. Echter een tochtige of te koele auto is voor je kindje niet prettig. Zet dus de airco niet te hoog en denk goed na als je een raampje wil openzetten. Ook doe je er slim aan de felle zon op het raam bij je kindje te vermijden. Dit kan met een luierdoek, handdoek of met zonneschermpjes.

Tip 4) Zorg voor een goed zitcomfort voor iedereen

Lekker zitten of zelf een dutje kunnen doen tijdens het rijden is natuurlijk ideaal. Voor jezelf kan je je stoel in de juiste stand zetten en zorgen voor een kussentje of een dekentje. Maar dat kan je voor je baby ook natuurlijk. Zorg voor een veilige autostoel met verschillende ligstanden. Lees hier alles over in de blog 'Wanneer is het tijd voor een ander autostoeltje?'.

Tip 5) Pak je spullen slim in

Het is niet noodzakelijk om veel spullen mee te nemen. Het is belangrijker om de juiste spullen op de juiste plaats te hebben tijdens de rit. Zo kan je denken aan het voor in de auto bij de hand hebben van eten, drinken of een beloning. Maar juist op de achterbank bij de kinderen mag het autostoel speelgoed aanwezig zijn. De Loopy Links of een autostoel organiser helpen je al het speelgoed een beetje vindbaar en bij elkaar te houden.

De spullen die je nodig hebt tijdens een pauze kan je het best in de kofferbak plaatsen. Hiermee houd je het ruimtelijk en overzichtelijk in de auto zelf.

Tip 6) Pauzeer regelmatig

Je kan stoppen wanneer je wil of als het nodig is afhankelijk van de lengte van de autorit. Je kan de reis verdelen in zoveel etappes en met zoveel tussenstops als je wil. Maar je baby zit wel in een autostoeltje met gordeltjes welke de bewegingsvrijheid natuurlijk behoorlijk inperken. Op tijd even pauzeren, uit de autostoel, luier verschonen, voeden en zelf even de benen strekken is dan ook een absolute aanrader. Elk uur even stoppen is het meest ideaal, maar om de twee uur stoppen kan eventueel ook. Voor je baby is een dag van 3-4 uur in de auto echt maximaal. Als je een pauze neemt doe je er slim aan de auto in de schaduw te parkeren. Lukt dat niet, haal dan de autostoel uit de auto of dek deze af met een handdoek. Na een verfrissende pauze is het natuurlijk niet fijn direct in een oververhitte autostoel te moeten zitten.

Tip 7) Neem voldoende eten, drinken en traktaties mee

Onderweg wat eten of drinken leidt af en vermaakt. Het kan een traktatie of beloning zijn voor het gedrag van je kindjes. Bij lange ritten is het fijn om voor de maaltijden even een uitgebreide pauze in te plannen. Je kan kiezen voor een restaurant, maar picknicken is natuurlijk ook altijd leuk. Voor de allerkleinsten zou je een inklapbaar campingbed kunnen meenemen zodat je zelf je handen vrij hebt en je kleintje even vrijuit kan spelen. Natuurlijk zijn er allerlei reisproducten verkrijgbaar die voeden onderweg makkelijker maken. Denk aan een flesverwarmer, borstkolf, thermosfles, melkpoedertoren, bewaarbakjes etc. Maar wees er van bewust dat eten en/of drinken tijdens de autorit wel voor knoeien kan zorgen. Wil je niet dat het autostoeltje van je kind vies wordt? Kies dan voor een autostoelhoes die het stoeltje beschermt en gemakkelijk gewassen kan worden. 

Tip 8) Neem de juiste spullen mee voor een dutje onderweg

Voor een dutje op de achterbank kan het fijn zijn je kindje toe te kunnen stopen met een dekentje. De autostoel kan vaak in een ligstand waardoor het rusten comfortabel kan. Voor een langere tussenstop kan je er ook voor kiezen om een campingbed te gebruiken of juist de reiswieg van je kinderwagen mee te nemen. Kijk wat jouw kindje doorgaans nodig heeft om lekker te slapen. Vergeet natuurlijk niet de vertrouwde speen of dat ene knuffeltje!

Tip 9) Neem voldoende speelgoed of persoonlijke spulletjes mee voor iedereen

Een lange autorit kan gaan vervelen. Vermaak is afleiding. Daar kan je natuurlijk met elkaar voor zorgen door leuke muziek in de auto, liedjes te zingen, verhalen te vertellen of spelletjes te doen. Maar er komt altijd wel een moment dat ieder even iets voor zichzelf wil doen. Zorg dus dat er met name voor de kinderen een leuke diversiteit aan autostoel speelgoed binnen handbereik is. Want als de kinderen zich goed vermaken is de rit voor jou en je partner een makkie. 

Tip 10) Maak er samen een feest van

Al met al zal met de juiste voorbereiding een lange autorit soepel verlopen. Houd rekening met elkaar en zorg samen voor de ontspannen sfeer en maak lol. Op die manier maak je er samen een feest van!

Voor adviezen over veilige autostoelen, praktische oplossingen voor in de auto en tips voor onderweg, neem je gerust contact op met onze klantenservice specialisten of bezoek één van onze winkels. Onze medewerkers kunnen je advies op maat geven. Samen komen we altijd tot het beste voor jou en je kindje!

Liefs MamaLoes

Terug naar de blog