Navigatie

Shop onze PRIJSDALERS hier!

×
  • Gratis verzending vanaf €39,-
  • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Niet goed, geld terug garantie

Terug naar de blog

vliegen-met-baby

Vliegen met baby? Tips voor een zorgeloze reis

Hoe zorg je nu voor een comfortabele vliegreis voor jezelf, je baby en je medepassagiers aan boord? We geven je in deze blog handige tips voor de voorbereiding, het inpakken van je handbagage en hoe je de tijd gedurende de vlucht doorkomt. Dus ga jij binnenkort vliegen met een baby? Wij geven je tips voor een zorgeloze reis!

 
De voorbereiding

Het ‘babybeleid’ is bij elke vliegtuigmaatschappij anders. Het is belangrijk om dit na te gaan voor je boeking, zodat je er optimaal van profiteert. Controleer bijvoorbeeld of je baby gratis mee mag vliegen, of dat er extra kosten bijkomen. Andere belangrijke zaken zijn of er babybedjes aanwezig zijn, of je handbagage mag meenemen voor je baby en of er voorkeursplaatsen zijn voor gezinnen met baby. Natuurlijk moet je zaken zoals een directe vlucht en fijne vliegtijden ook meenemen in je keuze.

Checklist: dit gaat mee in je handbagage

Welke dingen zijn nu praktisch om mee te nemen wanneer je gaat vliegen met een baby? Deze items moet je in ieder geval niet vergeten:

✓ Babyvoeding. Je mag zoveel babyvoeding meenemen als je baby tijdens de vlucht nodig heeft. Daarnaast is maximaal 100 ml gekookt water toegestaan, om te mengen met melkpoeder

✓ Een dekentje, het kan nog wel eens fris zijn in een vliegtuig

✓ Luiers en billendoekjes

✓ Een extra set met kleertjes (voor de zekerheid)

✓ Speelgoed en een knuffel

✓ Draagzak of draagdoek

✓ Slabbetje en spuugdoekje

✓ Vochtige doekjes of snoetenvegers

Tips voor tijdens de vlucht

Ook tijdens de vlucht zijn er een aantal zaken die de reis een stuk comfortabeler maken. We zetten hieronder enkele tips voor vliegen met een baby op een rijtje.

Voorkom druk op de oren
De druk op de oren van je baby kan pijn veroorzaken. Om gehuil bij de start en landing te voorkomen, is het slim om een speen of iets anders om op te sabbelen mee te nemen. Door het sabbelen gaat het slikken bijna vanzelf, waardoor er minder druk ontstaat.

Goede gehoorbescherming kan ook een oplossing bieden. Voor baby’s zijn er speciale oorkappen die beschermen tegen harde en soms enge geluiden tijdens het vliegen. Zo zal je baby de vlucht een stuk relaxter ervaren.

Zoethoudertjes tijdens de vlucht
Zorg voor zoethoudertjes tijdens de vlucht. Denk aan boekjes, knuffels, speelgoed, of een tablet met muziek. Ook af en toe iets eten en drinken zorgt ervoor dat je kleintje lekker bezig is tijdens de vlucht.

Een draagzak: ideale accessoire
Een buggy of kinderwagen kan niet mee aan boord, deze moet in het bagageruim. Bij sommige vluchten is het dus mogelijk dat je deze pas bij de bagageband weer terug krijgt. Dit is soms een eindje lopen, een draagzak of draagdoek is dus een ideale accessoire om bij de hand te hebben.

Wist je dat…

  • Zelfs je baby een geldig reisdocument, zoals een paspoort, nodig heeft?
  • Je baby officieel vanaf 7 dagen na de geboorte mag reizen met het vliegtuig?
  • Ook je baby even langs de security check moet? Geen zorgen, je mag hem of haar op je arm meenemen door de bodyscan controle
  • Als je baby tijdens de reis 2 jaar wordt heeft hij of zij een eigen vliegtuigstoel nodig. Hiervoor betaal je hetzelfde tarief als voor een volwassene
  • Je bij veel vliegtuigmaatschappijen handbagage voor je baby mag meenemen tot maximum 10 kilogram?

Terug naar de blog