Navigatie

De OPRUIMING is van start!

×
  • Gratis verzending vanaf €39,-
  • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Niet goed, geld terug garantie

Terug naar de blog

kinderwagen-veilig-op-pad

Veilig op pad met je kleine in de kinderwagen

Niets is zo fijn als een heerlijke wandeling met je kleine! Om ervoor te zorgen dat het een fijne en comfortabele wandeling wordt, is er veel keus in kinderwagens. Het is dan ook belangrijk om een kinderwagen te kiezen die past bij jouw wensen. Daarnaast is niet alleen de kinderwagen belangrijk, maar ook de veiligheid tijdens een wandeling met je kindje in de kinderwagen. Maar hoe ga je nou veilig op pad met je kleine in de kinderwagen? Lees hier meer!

Veilig op pad met je kleine in de kinderwagen

Tijdens het wandelen is het wel zo fijn om een goede kinderwagen te hebben die bij jou en je kindje past. Heb je een kinderwagen nodig? Of is je kindje al ouder en kun je beter een buggy of wandelwagen kopen. Misschien vind je het zelfs wel fijn om zowel een kinderwagen als wandelwagen in 1 te hebben en is een combiwagen de juiste keus voor jou! En wat voor soort banden zijn het meest geschikt voor de wandelingen die je wil gaan maken? Een kinderwagen aanschaffen die het beste bij jouw wensen past is de eerste stap. Daarna is het belangrijk om te kijken hoe je ook veilig op pad gaat!

Rijklaar maken van de kinderwagen
Veiligheid staat voorop! Zorg dan ook dat je eerst de kinderwagen rijklaar maakt en hem op de rem zet. Hierna kun je je kindje in de wagen zetten/leggen. Een kinderwagen is natuurlijk getest op veiligheid. Zorg dat je kindje dan ook goed vast zit in de 5-punts veiligheidsgordel. Na dat je baby in de kinderwagen zit kun je de kap eventueel openklappen als dit gewenst is.

Veilig onderweg
Zet de kinderwagen altijd op de rem wanneer deze stil staat en laat je kindje nooit alleen achter in de wandelwagen. Verder heeft een kinderwagen vaak een boodschappenmand. Deze is natuurlijk super handig! Het is dan ook verstandig om geen zware tassen aan de wagen te hangen, deze kun je beter in de boodschappenmand leggen. Een lichtere luiertas kun je wel gewoon aan de kinderwagen hangen met een tassenhaak. Zo heb je alle spullen toch bij de hand, maar wordt de wandelwagen niet te zwaar en valt hij niet om zodra je je kleine uit de wagen haalt.

kinderwagen-boodschappenmand

Wanneer je aan het wandelen bent moet je wel eens stoepjes op en/of af. Hierbij is het belangrijk dat je de kinderwagen achterwaarts de stoep op- en af tilt. Zo voorkom je het hefboom effect en dus een té zware belasting op de duwstang.

Als laatst zijn veel kinderwagens makkelijk en compact in te klappen. Erg fijn als je de wagen niet gebruikt. Zorg er wel voor dat je kindje zich op een veilige afstand begeeft wanneer je dit doet zodat er geen handjes tussen blijven zitten. Let ook altijd op voor handjes die buiten de wagen hangen wanneer je kindje in de wagen zit.

Gebruik van de autostoel op een kinderwagen frame
Super fijn, die 3-in-1 kinderwagens waar ook een autostoeltje op geplaatst mag worden. Echter is dit alleen bedoeld voor korte ritten. Een kindje mag per dag niet langer dan anderhalf uur in een autostoeltje. Het is het beste om je baby zoveel mogelijk in de reiswieg te vervoeren. Hier ligt je kleine veel comfortabeler in.

In een autostoel zit je kindje vast en kan hij/zij niet bewegen. Daarnaast kan dit problemen geven met het ruggetje en de gewrichtjes doordat de baby niet plat in de autostoel ligt. Door de half zittende houding is de zuurstofopname in het bloed minder. Gebruik de autostoel daarom dus alleen op het kinderwagenframe voor korte wandelingen zoals bij het ophalen van broertjes of zusjes van school.

Veilig op pad met de kinderwagen in het openbaar vervoer
Reis je veel met de bus, tram, trein of metro? Dan is het beter om je kind in de wagen te laten zitten i.p.v. op schoot te nemen. Met een botsing kan je kindje beklemd raken tussen jouw benen, borst en de rugleuning voor je. Laat je kind met tuigje aan in de kinderwagen zitten en zet de kinderwagen of buggy op de rem en dwars op de rijrichting. Vanaf 18 maanden (wanneer je kindje goed kan zitten) kun je ervoor kiezen om je kleine op schoot te zetten. Is er geen zitplaats? Ga dan bij een paal staan waar je kindje zich kan vasthouden.

Kom je een roltrap tegen? Let hier extra op. Wanneer de wieltjes vooraan op de trede staan kan de bovenliggende trede de wieltjes kapot maken. De lift is een betere optie als dit mogelijk is!

kinderwagen-openbaar-vervoer

Schoonmaken van de wielen
De wielen van de kinderwagen moeten regelmatig schoongemaakt worden met lauwwarm water. Haal de wielen van de kinderwagen af, maak ze schoon en laat de onderdelen goed drogen voor je ze weer bevestigt. De rem en wielen kunnen met olie (WD40) gesmeerd worden zodat ze soepel blijven draaien. Zo voorkom je dat de kinderwagen gaat kraken/piepen en er slijtage plaatsvindt.

Accessoires voor de kinderwagen
Veilig op pad met je kindje in de kinderwagen betekent dat je ook accessoires nodig hebt! Er zijn verschillende accessoires verkrijgbaar bij MamaLoes voor in de kinderwagen. Zo zijn er fijne dekentjes voor in de kinderwagen, maar ook voetenzakken. Met een voetenzak kun je je kindje heel goed inpakken waardoor hij/zij geen kou vat. Voor alle jaargetijden zijn er passende accessoires beschikbaar zoals een regenhoes wanneer het regent, of een parasol wanneer het zonnetje schijnt.

Ook kun je voor zowel met regen als zon kiezen voor een zonnekap. Zorg er wel voor dat er altijd genoeg ventilatie is voor je kindje door de wagen niet helemaal af te sluiten. Wil je je kleine ook een beetje bezig houden onderweg? Ga dan voor een leuk kinderwagen speelgoed zoals een wagenspanner, buggyboekje, trilfiguur of muziekdoosje!

kinderwagen-accessoires

Wil je meer informatie of advies over het aanschaffen of de veiligheid van een kinderwagen? Dan helpen wij je graag persoonlijk verder en kun je vrijblijvend contact met ons opnemen, of kom langs in één van onze winkels!

Terug naar de blog