Navigatie

Bespaar flink met Budget DEALS!

×
  • Gratis verzending vanaf €39,-
  • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Niet goed, geld terug garantie

Terug naar de blog

baby-zonbescherming

Moeders en vaders opgelet: gebruik geen hydrofiele doek over de kinderwagen als zonbescherming!

Nu de dagen langer worden en de zomer in zicht is, loopt de temperatuur soms flink op. En met dat lekkere weer is het natuurlijk heerlijk om er even op uit te gaan. Maar aan alle vaders en moeders opgelet: gebruik geen hydrofiele doek over de kinderwagen als zonbescherming! Dit kan namelijk gevaarlijk zijn voor je kindje.

Een blokje om met je kindje in de kinderwagen bijvoorbeeld. Daarbij wil je je kindje en jezelf goed beschermen tegen de zon, dus tref je voorzorgsmaatregelen. Al jaren lang wordt er geadviseerd om een hydrofiele doek over de kinderwagen te leggen als bescherming tegen de zon, maar niets is minder waar. Uit recent onderzoek, verricht door TÜV Nederland, is namelijk gebleken dat dit zelfs gevaarlijk is! Maar welke producten zijn wél geschikt als zonbescherming voor je kleine?

Voorkom verbranden en oververhitting

Door het afdekken van de kinderwagen met een hydrofiele doek, stijgt de temperatuur in de reiswieg met ruim 7ºC. Daarnaast biedt de hydrofiele doek geen zonbescherming tegen schadelijke UV-straling. De open, los geweven structuur van het hydrofiele katoen zorgt wel voor ventilatie, maar houdt de UV-stralen niet tegen.
Je denkt er dus goed aan te doen om schaduw te creëren voor je kindje, zodat het wat koeler wordt en de zon niet direct bij je kindje kan. Maar eigenlijk doe je het dan dus precies fout. Je kindje loopt zo mogelijk risico op verbranding en oververhitting, en dat is wel het laatste wat je wil!

hydrofiele-doek-als-zonbescherming

Veilige producten die te gebruiken zijn als zonbescherming
Welke producten zijn dan wel verantwoord ter bescherming van de zon, zal je je afvragen. Ook daar is onderzoek naar gedaan, namelijk een buggy parasol.

Buggy parasol
Een buggy parasol past op vrijwel iedere buggy, wandelwagen of kinderwagen en is eenvoudig te bevestigen aan het frame. Het beschermt je kindje tegen het felle zonlicht en is voorzien van een UV-coating. Je hebt universele parasols, maar ook parasols die specifiek voor een bepaald merk buggy/wandelwagen/kinderwagen gemaakt zijn.

baby-uv-bescherming-zon

Do's en Don'ts

Nu we weten welke producten je beter niet kunt gebruiken en welke producten er juist wel worden aangeraden om te gebruiken ter bescherming van de zon, hebben we de do’s en don’ts nog even voor je op een rijtje gezet:

dos-donts-baby-zonbescherming
Hulp nodig?
Wij informeren je graag verder over het gebruik van de juiste zonbescherming als je daar nog vragen over hebt. Je kan daarvoor contact opnemen met onze klantenservice, of langskomen in een van onze winkels. Wij helpen je graag verder!

Terug naar de blog