Navigatie

Shop onze PRIJSDALERS hier!

×
  • Gratis verzending vanaf €39,-
  • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Niet goed, geld terug garantie

Autostoeltjes Groep 2/3 (15-36 kg)

Bij Mamaloes vind je goedkope autostoelen uit de groep 2/3. Deze autostoelen vanaf 3 jaar zijn geschikt voor kindjes van ongeveer 3 tot 12 jaar (15-36 kg). Je kindje wordt hierin met de autogordel vastgezet. De autostoelen zelf kunnen met de autogordel en/of isofix bevestigd worden. Daarnaast zijn er ook autostoelen van 0-36 kg, deze gaan extra lang mee. Kijk snel verder om de autostoel te vinden die het beste bij jou en je kleine past!

Eigenschappen Groep 2/3 Autostoel

Autostoeltjes zijn er in verschillende categorieën. Het is heel belangrijk voor de veiligheid dat je kleintje onderweg altijd in een goed passende autostoel zit of ligt. Daarom hebben autostoelfabrikanten een overzichtelijke groepenindeling gemaakt, die rekening houdt met de lengte en het gewicht van je kleintje.

Als je kleintje niet meer in de groep 1 autostoel past, stap je over naar een groep 2/3 autostoel. Groep 2/3 autostoelen zijn geschikt voor kinderen van 15 tot 36 kg, of van ongeveer 3 jaar tot 12 jaar. De algemene eigenschappen van een Groep 2/3 Autostoel zijn als volgt:

  • Groep 2 en 3 worden vrijwel altijd gecombineerd in één zitje. Dit soort zitjes zijn zittingverhogers waarin je kind (en het zitje) rechtstreeks met de veiligheidsgordel wordt vastgezet. Omdat je kind hoger zit, past de gordel beter.
  • De autostoeltjes van groep 2/3 hebben meestal en bij voorkeur een (afneembare) rugleuning om het hoofd te steunen en de gordel te geleiden.
  • Een zittingverhoger met hoofdsteun en zijsteunen ('sidewings') genieten de voorkeur vanwege de betere bescherming bij een aanrijding van opzij.

 

Andere groepen autostoelen bij MamaLoes

Groep 2/3 stoeltjes zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 3 tot 12 jaar. Naast autostoeltjes uit groep 2/3 (15-36 kg) vind je bij MamaLoes uiteraard ook autostoeltjes uit de andere groepen:

Groep 0: Leeftijd 0 mnd - 1 Jaar gewicht 0 - 13 kg
Groep 1: Leeftijd 9 mnd - 4 Jaar gewicht 9 - 18 kg
Groep 1-2-3: Leeftijd 9 mnd - 12 Jaar gewicht 9 - 36 kg

Wil je je autostoeltje graag aanvullen met passende accessoires? Je vindt bij MamaLoes ook heleboel handige aanvullingen, zoals Groep 2/3 Autostoelhoezen, Zitmatjes, Autospiegels, Organizers, Gordelbeschermers & kussentjes. Zo kun je altijd goed voorbereid op pad!

Je kunt gemakkelijk en veilig online een groep 2/3 autostoeltje bestellen. Wil je meer informatie of advies op maat? Dan helpen wij je graag persoonlijk verder en kun je vrijblijvend contact met ons opnemen, of langskomen in één van onze winkels!

113 resultaten
Filter