Navigatie
  • Gratis verzending vanaf €39,-
  • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Niet goed, geld terug garantie

zonder-winterjas-vervoeren

Waarom je je kind zonder winterjas in de autostoel moet vervoeren

Met koud weer is het natuurlijk belangrijk om je kindje lekker warm in te pakken met een fijne winterjas wanneer je op pad gaat. Het is echter belangrijk dat deze dikke winterjas uit gaat zodra je je kleine in de autostoel gaat vervoeren. Dit om de veiligheid van de autostoel te kunnen garanderen.

Geen winterjas in de autostoel

Het is bij een autostoel belangrijk dat de veiligheidsgordel bij de schouders, heupen én buik goed aansluit. De gordels moeten dus goed aangespannen zijn, waarbij er 1 cm ruimte tussen de gordel en de buik moet zitten (1 vinger). Met een winterjas kan het lijken alsof je kindje goed vastzit, maar je kleine kan door de winterjas nog steeds erg los zitten in de autostoel.

Veiligheid van autostoel zonder winterjas
Wanneer een botsing plaatsvindt, worden dikke kleren samengedrukt waardoor er extra ruimte ontstaat en je kindje uit de autostoel geslingerd kan worden. Niet alleen bij kleine kinderen, maar ook bij oudere kinderen, die op stoelverhogers in de auto zitten, is het belangrijk dat de winterjas uit gaat.

Zowel ANWB als ADAC adviseren en waarschuwen je om bij zowel je kind als bij jezelf een dikke jas uit te doen wanneer je in de auto zit. Bekijk hier de crashtest van ADAC.

Hoe controleer ik of mijn kind goed vastzit in de autostoel?
Een fijne vuistregel om te weten of je kindje niet te veel/te dikke kleding aan heeft in het kinderstoeltje is door je kind in de autostoel niet meer kleding te laten dragen dan wat je kleine thuis zou dragen. Wil je controleren of de jas te dik is? Dan kun je je kindje eerst met jas in de autostoel zetten en hier de gordels op afstellen. Wanneer je dan de jas uit doet en je kindje opnieuw in de autostoel vastzet kun je zien hoeveel extra ruimte de jas heeft gecreëerd tussen de gordel en je kind. Zit hier ineens veel ruimte tussen? Dan is het beter om de jas in de autostoel uit te doen.

vervoeren-kindje-goed-fout

Wat je wel kan doen
Heeft je kleine het koud zonder jas aan? Leg hem dan na het bevestigen van de veiligheidsgordel over je kindje heen of trek het jasje, na het bevestigen van de gordel, achterstevoren aan. Zo heeft je kindje toch de warmte van de jas, terwijl hij/zij tegelijkertijd veilig in de autostoel zit. Een kleedje, dekentje of voetenzak kan hiervoor ook een uitkomst zijn!

Moet je nog een autostoel hebben? Wij verkopen autostoelen van verschillende merken, leeftijden en met verschillende eigenschappen. Kijk hier voor een autostoel die bij jou past! Wil je meer weten over 360° draaibare autostoelen? Ook hier hebben wij een blog over geschreven. Op zoek naar een i-Size autostoel of een autostoel met ISOFIX bevestiging? Deze hebben wij ook in ons assortiment.

Wil je meer informatie of advies over dit onderwerp? Dan helpen wij je graag persoonlijk verder en kun je vrijblijvend contact met ons opnemen, of kom langs in één van onze winkels!