Navigatie

Winkels tweede paasdag geopend!

×
  • Gratis verzending vanaf €39,-
  • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Niet goed, geld terug garantie

Terug naar de blog

Welk voedingskussen past bij jou?

voedingskussen-baby

Er zijn veel verschillende soorten voedingskussens, maar hoe weet je nou van tevoren welk voedingskussen bij jou past? Je kan natuurlijk niet alleen kijken naar het mooie printje, al is het natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk dat hij er een beetje leuk uitziet!

Heel persoonlijk

De verschillende vullingen, vormen en de grootte van een voedingskussen hebben allemaal invloed op hoe een kussen aanvoelt, hoe buigzaamheid het is en hoe het zich gedraagt met gewicht erop. Wat voor de een als comfortabel aanvoelt kan door de ander als onprettig worden ervaren. Een voedingskussen is dus eigenlijk heel persoonlijk.
Er zijn zo veel verschillende voedingskussens te verkrijgen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Welk voedingskussen is het meest geschikt voor jou en je baby? Daarom hebben wij voor jou de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet, zodat jij zelf kan bepalen welk voedingskussen bij jou past!

voedingskussen-zwangerschap

Belangrijkste onderdeel: de vulling van het kussen

Om er achter te komen welke vulling je fijn vindt, is het goed om te weten welke vullingen er bestaan. De vulling bepaalt hoe goed een kussen is voor het slapen en voeden, maar ook hoe ademend en duurzaam het kussen is. De favoriet van vele moeders en kraamhulpen is het voedingskussen met EPS-microparels.

Tempexkorrels (ø 01,5 – 2,5 mm)
TempexkorrelsOok wel polystyrene microkorrels /piepschuim/ EPS standaard genoemd.Deze tempexkorrel wordt ook veel gebruikt in zitzakken. Het kussen voelt iets zachter en deukt makkelijker in. Een zwangerschapskussen met deze korrel is prima als je het kussen niet heel frequent gebruikt en je niet er niet veel geld aan uit wilt uitgeven. Voedingskussens met tempexkorrels zijn te gebruiken tijdens de zwangerschap en voor de voedingen.


+ Past zich gemakkelijk aan naar je houding en bewegingen
+ Voordelig
– Verliest stevigheid na verloop van tijd
– Korrels maken een beetje geluid bij bewegen

EPS-microparel (ø 0,5 – 1,5 mm)
EPS-microparelOm verwarring te voorkomen: EPS is ook van piepschuim gemaakt. De bolletjes zijn echter behandeld en hebben de naam ‘microparels’ gekregen. Zo zijn ze kleiner en steviger dan de tempexkorrels. De parels zijn zo klein als zandkorreltjes.Geschikt voor veelvuldig gebruik tijdens de zwangerschap en voedingen. Deze vulling wordt gebruikt in de beste voedingskussens.


+ Past zich gemakkelijk aan naar je houding en bewegingen
+ Duurzaam doordat de parels minder snel indeuken dan de tempexkorrels
+ Geruisloos
+ Stevig en toch flexibel
– Hogere aanschafprijs

Voorbeeld van voedingskussen met deze vulling: Doomoo Buddy Classic Light Grey

Holle polyester vezel
holle-polyester-vezelPolyester wordt ook als vulling gebruikt in gewone hoofdkussens. Het materiaal is heel zacht en geeft een comfortabel gevoel.


+ Zeer zacht en comfortabel gevoel
+ Duurzaam
+ Geruisloos
+ Keuze voor hypoallergeen
– Ademt minder goed

 Voorbeeld van voedingskussen met deze vulling: MamaLoes Amy wafel oudroze

De vorm en grootte

Bij het kiezen van de juiste vorm van je voedingskussen is het van belang om te weten hoe en waarvoor je het kussen wil gaan gebruiken. Wil je er alleen mee voeden, of er ook mee slapen tijdens de zwangerschap (of erna). Als je een voedingskussen gebruikt tijdens de borstvoeding, is het vooral belangrijk om het kussen goed te positioneren. Het liefst zo dicht mogelijk tegen je aan, zodat je baby niet aan je tepel komt te hangen, maar ook niet te hoog, dan kan je kindje moeite hebben met aan happen.

Heb je tijdens je zwangerschap last van de bekende kwaaltjes zoals pijn in je heupen, bekken, buik, rug, benen, houd je veel vocht vast of heb je last van maagzuur? Dan kan een voedingskussen uitkomst bieden tijdens het slapen. Het kussen zorgt ervoor dat jij een natuurlijke houding aanneemt terwijl je slaapt. Lekker even een nachtje doorslapen nu het nog kan…

voedingskussen-armbandZo heb je bijvoorbeeld een armband, wat comfortabel is voor je kindje tijdens het voeden, maar je ook voor andere doeleinden kunt gebruiken. Bijvoorbeeld voor meer draagcomfort bij het tillen van je groep 0 autostoel of als nekkussentje voor jezelf als je even lekker wilt bankhangen.

 

voedingskussen-c-vormEen C-vorm of halve maan, te gebruiken tijdens het voeden onder je arm of in je rug ter ondersteuning. Maar ook tijdens het slapen ter ondersteuning van je zware buik, tussen je benen of in je nek.

 

 

voedingskussen-langwerpigOf een langwerpig kussen, waar je eigenlijk letterlijk en figuurlijk alle kanten mee op kan. Dit is wel de meest verkochte vorm voedingskussen. Heerlijk om mee te slapen in allerlei verschillende posities, om tijdens het voeden om je heen te hebben, of om lekker mee te chillen. Sommige lange voedingskussens, zoals de Mamaloes Amy, hebben een touwtje aan de uiteinden, zodat het kussen goed blijft liggen zoals jij het wilt hebben.

 

Bekijk ons assortiment voedingskussens

Terug naar de blog