Navigatie
×
  • Gratis verzending vanaf €39,-
  • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Niet goed, geld terug garantie

Terug naar de blog

Waarom kiezen voor houten speelgoed?

Vanaf het moment dat je eerste kindje in aantocht is zal je zien dat je huis langzaamaan verandert. Naast de babykamer die ingericht gaat worden en de babyuitzet die hier en daar een plekje in je huis zal innemen, zal ook de intocht van speelgoed een feit zijn. Elke huiskamer ligt in korte tijd ruim bezaaid met allerlei soorten speelgoed. En toch is het soort speelgoed niet in elke huiskamer hetzelfde. Je kan daarbij zelf al vanaf het begin bewuste keuzes maken voor wat je je kindje aanbiedt. Bewust kiezen voor duurzaam materiaal, voor milieuvriendelijk of juist stimulerend ontwikkelingsspeelgoed. Dit zijn  stuk voor stuk voordelen van houten speelgoed. Met houten speelgoed sla je dus meerdere vliegen in één klap. 

Duurzaam materiaal

De laatste jaren is de term duurzaam absoluut in opmars. Dat is niet alleen in speelgoed, zeker ook ten aanzien van vele andere thema’s. We willen graag voor langere tijd een bepaald genot ervaren. Duurzaamheid in relatie tot speelgoed doet dan vaak weer denken aan meerdere jaren en dus ook meerdere kinderen speelplezier, een nostalgische waarde en zelfs op termijn een sentimentele waarde als het na lange tijd weer eens van zolder komt.

Bij bewuste keuzes maken voor het speelgoed voor je kleintje zien we dan ook steeds vaker de keuze gemaakt worden voor houten speelgoed. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een houten blokkenkar, houten stapeltoren, houten loopwagen enzovoort. Houten speelgoed gaat veel langer mee en is zeer sterk. Daarnaast is het minder trendgevoelig en vaak ook neutraal van kleur. Zo kan er generatie op generatie mee gespeeld worden door ieder die maar wil. Misschien heb jij ooit ook met het houten speelgoed van je eigen ouders gespeeld. Het gaat vaak van generatie op generatie.

Milieuvriendelijk speelgoed

Naast het duurzame karakter van hout is zeker ook het milieuvriendelijke aspect een reden om voor houten speelgoed te kiezen. Zo laten we een sterkere wereld achter voor onze kinderen. Zeker als het speelgoed gemaakt is van FSC-hout. Het FSC-certificaat garandeert dat het gebruikte hout komt uit een gebied wat zich kenmerkt door duurzaam en sociaal bosbeheer en dus een gebied wat bewust en duurzaam onderhouden wordt.

Daarnaast is hout vrij van schadelijke stoffen en in tegenstelling tot het productieproces van plastic speelgoed komen bij het produceren van houten speelgoed ook geen schadelijke stoffen vrij. Vanzelfsprekend is hout ook biologisch afbreekbaar.

Houten speelgoed stimuleert ontwikkeling en creativiteit

Veel van het aangeboden plastic speelgoed is zeer fel van kleur en erg druk. Hierdoor krijgt je kindje veel prikkels aangeboden om te verwerken. Vaak worden daar ook nog bewegende delen en geluidjes aan toegevoegd. Al met al moet je kleintje behoorlijk aan de bak om het allemaal een plekje te geven.

Houten speelgoed daarentegen stimuleert juist de creativiteit. Het is vaak neutraal van kleur en rustig van vorm. Het aanbieden van houten speelgoed geeft je kindje ruimte om te ontdekken en stimuleert de fantasie. Je kindje kan ook het eigen speeltempo bepalen.

Houten speelgoed, een lust voor het oog

Naast alle verantwoorde voordelen is houten speelgoed ook gewoon mooi. Het zijn meestal objecten die leuk staan op de babykamer of in de huiskamer. De vormgeving en de kleuren passen prima in het interieur. Zo zie je vaak een eigen houten keukentje pronken naast de gewone keuken en siert een houten garage of houten hobbeldier de huiskamer op.

Voordelen van houten speelgoed

De lijst aan voordelen van houten speelgoed is lang. Echter kort samengevat kan je het in grote lijnen terugbrengen tot verantwoord en stimulerend. Het is vaak iets duurder in aanschaf wat al snel wordt goedgemaakt door de gebruiksduur. Daarnaast is het minder belastend voor moeder aarde, wat natuurlijk ook erg waardevol is als we het over de toekomst van onze kinderen hebben. Al met al een prima investering met absoluut veel speelplezier.

Er is een ruim aanbod aan houten speelgoed waardoor je soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Vaak kiezen we voor het speelgoed wat we er het leukst vinden uitzien. Bij houten speelgoed kan je bij je keuze ook het FSC-certificaat laten meewegen. Wil je hier meer over weten of wil je graag persoonlijk advies, neem dan gerust contact op met onze klantenservice specialisten of bezoek één van onze winkels. Onze medewerkers kunnen je adviseren over houten speelgoed en al je vragen beantwoorden. Samen komen we altijd tot het beste voor jou en je kindje!

Liefs MamaLoes

 

Bekijk ons assortiment houten speelgoed

Terug naar de blog