Navigatie

Shop onze PRIJSDALERS hier!

×
  • Gratis verzending vanaf €39,-
  • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Niet goed, geld terug garantie

Terug naar de blog

beeld-babyfoon-alecto

Een babyfoon kiezen. Waar let je op?

Een babyfoon kiezen kan lastig zijn. Waar let je nou eigenlijk op bij het aanschaffen van een babyfoon? Wat vind jij belangrijk en welke opties heb je als je een babyfoon wil kopen? Je bent zwanger, of misschien is je baby er al. Een babyfoon moet je nog kiezen,  maar het aanbod is zo groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Om je baby tijdens zijn slaapjes en jouw belangrijke me-time alsnog goed in de gaten te kunnen houden, is een betrouwbare babyfoon onmisbaar. Babyfoons zijn er in verschillende prijscategorieën, afhankelijk van de functies die erop zitten. Het is aan jou om te bepalen welke functies voor jou geruststellend genoeg zullen werken op het moment dat jij bijvoorbeeld beneden aan het koken bent en je baby ligt boven te slapen. Babyfoons zijn in verschillende soorten onder te verdelen: alleen geluid, camera en beeldscherm of alleen een camera die te verbinden is met je smartphone. 

Babyfoon met alleen geluid

Analoge babyfoons zijn goedkoper en makkelijker verkrijgbaar. Ze worden ook gezien als veiliger, omdat het signaal minder krachtig is dan dat van een digitale babyfoon. Analoge babyfoons werken op standaard radiofrequenties. Het nadeel daarvan is dat deze ook signalen van andere apparatuur kunnen oppikken die voor storing kunnen zorgen. Zelfs het signaal van een andere dichtbij zijnde babyfoon kan opgepikt worden. Denk je je eigen kindje te horen, is het dat van de buren. Dat is natuurlijk niet handig. 

Ten opzichte van een analoge babyfoon is een DECT (digitale) babyfoon duurder in de aanschaf. Experts zijn van mening dat het signaal van een digitale babyfoon schadelijk kan zijn voor de baby, vooral als de babyfoon te dicht bij de baby geplaatst staat. Er is geen hard bewijs hiervoor, maar voor de zekerheid zou je de babyfoon wat verder van het wiegje of ledikantje van je baby neer kunnen zetten. Onder de DECT babyfoons zijn er ECO modellen  die zichzelf uitschakelen als je baby slaapt. Handig voor het besparen van de accu!

Eén van de fijne functies van een DECT babyfoon is de terugspreek functie. Door middel van een knop kan je tegen je kleintje praten om hem of haar op afstand gerust te stellen.

digitale-babyfoon-angelcare

Babyfoon met camera en beeldscherm

Als nieuwbakken ouder wil je je kindje het liefst 24/7 in de gaten kunnen houden. Daar zijn de babyfoons met camera en beeldscherm erg handig voor. Je kan precies zien wat je baby aan het doen is. Veel meer dan slapen in hun ledikantje of wiegje zullen ze in het begin niet doen.

Als je een babyfoon met camera en beeldscherm wil kopen, zal je rekening moeten houden met het bereik, de kwaliteit van de camera en de grootte van het beeldscherm. Vaak hebben babyfoons met camera en beeldscherm een infraroodlampje om natuurlijk ook in het donker je baby goed in de gaten de kunnen houden. Sommige van deze babyfoons hebben nog extra functies, zoals het opnemen van camerabeelden, inzoomen of het koppelen van een extra camera.

camera-beeld-babyfoon

Babyfoon met alleen camera

Voor de ouders die graag hun kindje in de gaten willen houden, maar niet met extra apparatuur willen lopen, zijn er ook nog babyfoons met alleen een camera die je kunt verbinden met je smartphone of tablet door middel van een app. Ideaal! Het grootste nadeel van dit type babyfoon is alleen dat je altijd internet tot je beschikking moet hebben om verbinding te kunnen maken. Ook is het beeld niet altijd  even scherp of is het beeld vertraagd.

Eventuele extra's 

Naast standaardfuncties kun je je keuze ook baseren op handige extra's die sommige babyfoons bieden. Denk hierbij aan een temperatuurmeter die de temperatuur van de babykamer laat zien of een bewegingssensor die ervoor zorgt dat de camera aanspringt bij beweging van je kindje. Sommige babyfoons hebben zelfs een ingebouwd nachtlampje of kunnen (slaap)liedjes afspelen, ideaal voor ouders die niet gezegend zijn met de stem van een nachtegaal. 

Hulp nodig?

Waar de ene ouder genoeg heeft aan alleen geluid, wil een andere volledig in beeld kunnen hebben hoe het met hun kindje gaat als hij niet in dezelfde kamer of op dezelfde verdieping is. Het is helemaal aan jou. Heb je nog vragen of ben je op zoek naar persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op, of kom langs in een van onze winkels. MamaLoes staat voor je klaar! 

Terug naar de blog