Navigatie
×
  • Gratis verzending vanaf €39,-
  • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Niet goed, geld terug garantie

dagje-uit-kindje

Dagje uit met je dreumes, peuter of kleuter. Onze tips.

Als het lekker weer is wil je er natuurlijk op uit met je dreumes, peuter of kleuter. Lees hier onze tips voor een gezellig dagje uit.
De buitenlucht is gezond en jij krijgt tijdens zo'n uitstapje voldoende lichaamsbeweging, want reken er maar op dat je achter je kindje aan moet als het enthousiast rond rent van alle leuke indrukken. Door heel Nederland zijn er genoeg buitenactiviteiten te bedenken die je met je kleintje(s) kan doen als het weer het toelaat. Wij zetten er een aantal voor jou op een rijtje, zodat je altijd boordevol inspiratie zit tijdens die heerlijke dagen.

Gratis uitjes

Bakken met geld uitgeven is helemaal niet nodig voor een dagje uit. Er zijn genoeg alternatieven die een dagje weg leuk houden als het op de euro’s aankomt, dus we beginnen met de uitjes waar de portemonnee niks tot weinig van voelt.

Kinderboerderij 

Of je nou in een dorp of stad woont, een kinderboerderij in de buurt is altijd wel te vinden. En extra leuk is het natuurlijk als je kindje met de diertjes mag knuffelen. Jij kan die schattige lammetjes, geitjes en konijntjes toch ook niet weerstaan? Bij sommige kinderboerderijen is er soms zelfs de mogelijkheid om de beestjes te helpen voeren. Neem een fototoestel, zodat je dit schattige tafereel kan vastleggen. 

dagje-uit-kinderboerderij

Fietsen

Gratis en gezond. Met veilige fietszitjes zijn jullie klaar om de buurt te verkennen. Geniet een middagje in de speeltuin of een park en ga lekker picknicken in het gras. Een schattig rugzakje wat je kindje zelf kan dragen met daarin een broodtrommeltje gevuld met lekkers en jullie kunnen een hele (mid)dag heerlijk vertoeven.

Strand

Woon je dichtbij de kust en is jouw gezin gek op de zee? Ga naar het strand. Lekker zandkasteeltjes bouwen en van het zonnetje genieten. Vergeet de zonnehoedjes, zwemkleertjes en zonnebrandcrème niet! Een ijsje ter verkoeling hoort er natuurlijk ook bij! Woon je niet dichtbij de kust? Een treinritje naar het strand is voor je kindje al een heel uitstapje op zich. En anders heeft de stad waar jij woont misschien wel een stadsstrand.

Goedkope uitjes

De prijzen voor een bezoek van deze dagjes uit verschillen. Volwassenen betalen vaak meer dan kinderen en meestal is de toegang voor kindjes onder 3 jaar gratis.

Blotevoetenpaden

Blotevoetenpaden zijn speciaal aangelegd om op blote voeten door de natuur te lopen. De mooiste paden liggen midden in natuurgebieden. Op deze paden loop je een korte route over verschillende ondergronden. Denk hierbij aan gras, (fijn) zand, keien of dikke takken. Modderplassen zijn vooral bij kleine kinderen favoriet. Bij ouders iets minder, maar alles voor het plezier van de kleine toch? (Tip: neem schone kleertjes mee). En als je dat met modder besmeurde gezichtje ziet, vergeet je die berg was die je thuis staat te wachten meteen!

Kabouterpaden

Een heerlijke wandeling door het bos terwijl je kleintje naar sporen zoekt van de kabouters die in de bossen van Staatsbosbeheer wonen. Een knapzak gevuld met lekkers staat er voor je kindje klaar. Met de rode puntmuts en rood geschminkte wangetjes zal jij jouw kindje misschien niet van de echte kabouters onderscheiden, dus houd je ogen goed open. Tijdens de speurtocht luisteren jullie naar een verhaal uit het kabouterboek en voeren jullie kabouteropdrachtjes uit. De puntmuts mag na afloop mee naar huis.
De paden zijn vaak tussen de 500-1500 meter lang. Lang genoeg voor die kleine beentjes van je kindje. Hier kan je zien of jij een kabouterpad bij jou in de buurt hebt.

Museum/Historische dorpen

Een uitje naar een museum/historisch dorp doet het altijd goed bij de kleintjes. Oude ambachten worden hier gedemonstreerd en soms kunnen de kinderen zelf ook iets leuks maken. Daarnaast leren ze er ook nog eens wat van, en jij ook. Win-win.

  • Orvelte Museumdorp in Drenthe: Een levendig monumentendorp met een rijke geschiedenis. Doe een tour met een gids of bezoek een van de themadagen. Ook aan de kleintjes is gedacht met leuke activiteiten in de AmbachtenTuin als klompjes schilderen.
  • Zuiderzeemuseum Enkhuizen: Ervaar het dagelijks leven rond de Zuiderzee voordat de Afsluitdijk in 1932 de Zuiderzee in het Ijsselmeer veranderde. Eet echt oud Hollands snoep of speel een oudhollands spelletje met je kindje.
  • Prehistorisch dorp Eindhoven: Het enige museum waar je vies mag worden. Ontdek wat de Romeinen kwamen doen of hoe Eindhoven is ontstaan. De verstopte Tijdskisten leren je meer over het tijdperk waar je je op dat moment bevindt. En 's avonds bij het kampvuur onder het genot van hun verhaal kunnen jullie de bewoners helpen bij het bakken van Germaanse pannenkoeken.

Midgetgolf

Daag je kindje(s) uit voor een potje midgetgolf. Ontzettend leuk en gezellig. Bedenk ook een leuke prijs voor de winnaar.

Oertijdmuseum Boxtel

Is je kindje gek op dino's? Dan is het Oertijdmuseum in Boxtel het perfecte dagje uit voor jullie. Leer alles over dinosaurussen, bekijk fossielen of doe een leuke speurtocht met je kindje. Ook geschikt voor een verjaardagsfeestje.

Sprookjesbos

Wie is er nou niet opgegroeid met sprookjes? Neem je kinderen mee naar een sprookjesbos en laat de verhaaltjes die je voor het slapengaan voorleest tot leven komen. 

dagje-uit-sprookjes-bos

  • Sprookjeshof Zuidlaren: Met een druk op de knop komen de sprookjes tot leven in het Sprookjesbos van attractiepark Sprookjeshof Zuidlaren. Heeft je kindje genoeg gehad van de sprookjes? Kom lekker bij op de kinderboerderij of de Indoor speelhal waar je kindje genoeg energie kwijt kan. Dat wordt lekker slapen 's nachts.
  • Sprookjeswonderland Enkhuizen: Lukt het jouw kindje om het zwaard uit de steen te trekken? Gluur door de raampjes in het kabouterdorp of rammel aan het hekje van het snoephuisje bij Hans & Grietje. Je kindje kan zelfs even lekker ronddobberen in een bootje of een ritje maken op een pony.
  • Sprookjesbos Valkenburg: Fantasie en werkelijkheid komen dichtbij elkaar in dit leuke Sprookjesbos. Behalve de bekende sprookjes kunnen jullie de oude, donkere mergelgroeve in die onder het sprookjesbos ligt... Als jullie durven natuurlijk!

Kortom, een gezellig dagje uit hoeft je niet veel te kosten, enkel wat inspiratie en tips van ons om die heerlijke dagen door te komen. Veel plezier!