Navigatie

De OPRUIMING barst los!

×
  • Gratis verzending vanaf €39,-
  • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Niet goed, geld terug garantie

Ledikantmatras

Kinderen slapen veel. Heerlijk, maar het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je kindje een prettige én veilige slaapomgeving heeft. Een goede nachtrust is heel belangrijk, eigenlijk voor iedereen, maar zeker voor kinderen! Goed slapen bevordert de groei en ontwikkeling van je kind. Problemen met lichaamshouding of rugklachten op latere tijd kunnen zelfs voorkomen of verminderd worden, door altijd op een goed matras te liggen. De keuze voor een goed ledikantmatras is dus belangrijk.

Ledikantmatras aanschaffen

MamaLoes heeft een ruime keuze in ledikantmatrassen. Waar let je op bij de aanschaf van een ledikantmatras?

  • Een ledikantmatras moet perfect in het bedje passen, zo beperk je het risico dat je kleintje met lichaamsdelen klem komt te zitten tussen het matras en de rand van het ledikant.
  • Een ledikantmatras moet dik genoeg zijn, om de beste ondersteuning voor het lichaam van je kleintje te kunnen bieden. Een richtlijn is daarbij minimaal 8 centimeter. In de winkel kunnen ze je vaak meer vertellen over of een bepaald ledikantmatras geschikt is voor (permanent) gebruik.
  • Een goed matras in je ledikant heeft goede ventilerende eigenschappen. Goede ventilatie in een ledikant matras of in een matrastopper zorgt ervoor dat de lichaamstemperatuur niet te hoog wordt en het verlaagt sterk het risico op verstikking. Zo kan je kleintje gezond en veilig slapen!

Verder is het van belang om naar de vulling en de kwaliteit van het ledikantmatras te kijken. Zo is een koudschuim vulling bijvoorbeeld extra veerkrachtig en schimmelwerend wat de gezondheid van je baby ten goede komt. De soepelheid van een matras voor je ledikant is ook een belangrijke comfortverhogende factor.

Een afneembare tijk die in de wasmachine kan en/of een (wasbare) topper of matrasbeschermer zorgt voor extra hygiëne. Vooral als je kindje last heeft van allergieën of bijvoorbeeld astma is dit een goede tip, maar kinderen verliezen ook veel vocht tijdens hun slaap en met een wasbare tijk of topper houd je het bedje altijd schoon en fris.

Bij MamaLoes kun je voordelig en veilig online ledikant matrassen bestellen en wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze voor een ledikantmatras. Heb je vragen of wil je graag geadviseerd worden bij de aanschaf van een matras voor je ledikant? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom eens langs in één van onze winkels in.

49 resultaten
Filter