Navigatie
  • Gratis verzending vanaf €39,-
  • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Niet goed, geld terug garantie

traphekje-voor-kindje

Waar moet je op letten als je een traphekje koopt?

Wanneer je kleintje begint rond te kruipen is het erg belangrijk dat je gevaarlijke plekken afschermt, zoals de trap, een open haard of bijvoorbeeld de opening naar de keuken. Dat kan gelukkig goed met een traphekje, maar waar moet je nu allemaal op letten als je een traphekje aanschaft?

Vaak kom je er dan achter dat een zoektocht naar een geschikt traphekje toch best lastig kan zijn. Er zijn zo veel verschillende soorten, maten en materialen. Welk hekje moet je nu kiezen en is welke het beste? In deze blog geven we je informatie en tips en hopen we jouw zoektocht naar een traphekje makkelijker te maken. Allereerst is het belangrijk om te weten dat alle traphekjes gekeurd zijn en voldoen aan de gestelde veiligheidseisen. Ook hebben traphekjes altijd een dubbele handeling om het hekje te openen of een mechanisme dat niet met kleine (kinder)handjes te openen is.

Klemhekje - traphekje zonder boren

Het voordeel van een klemhekje is dat deze tussen twee muren in geklemd wordt en je dus niet hoeft te boren. Zo heb je geen boorgaten in je muur als het hekje niet meer nodig is. Het hekje wordt met stelschroeven op maat gemaakt tussen de doorgang. Zo weet je zeker dat hij goed vast zit.

Het advies is om een klemhekje niet bovenaan de trap te gebruiken. Een klemhek heeft namelijk altijd een drempel, ook als je het deurtje opent. Wanneer je dit bovenaan een trap gebruikt zou je over de drempel kunnen struikelen. Onderaan de trap of in een deuropening is geen probleem. 

Klemhekjes kan je uitbreiden met verlengdelen om de opening te overbruggen. Er zit echter wel een maximum aan het verlengen, namelijk 2 x 28 cm. Als het hek te breed wordt, is het niet meer stabiel. Daarnaast is het van belang dat het hekje en de verlengdelen van hetzelfde merk en type zijn. Anders zal dit niet passen.

Wanneer een klemhekje uit de doos komt, zal je merken dat het deurtje iets open staat. Hierdoor zal het deurtje nog niet in het slot vallen. Wanneer het hekje is geïnstalleerd op de juiste manier en met de stelschroeven strak is gezet zal het deurtje wel in het slot vallen. Klemhekjes hebben wij van diverse merken zoals Momi, Noma en Babygo.

traphekje-klemhek

Schroefhekjes

Wanneer je voor een schroefhekje kiest, zal je de boormachine uit de kast moeten halen. Voor schroefhekjes zijn geen verlengdelen beschikbaar, maar deze zijn wel in breedte verstelbaar. Let dus goed op de maximale afmeting van het hekje wanneer je deze wil aanschaffen.

Schroefhekjes hebben wij in verschillende kleuren, formaten en van merken zoals Noma

traphekje-schroefhek

Kamerverdelers

Een kamerverdeler is ideaal wanneer je een brede doorgang wil afschermen. Deze zal wel altijd bevestigd moeten worden in de muur. De kamerverdeler heeft meerdere panelen en een deurtje waarbij een drempel is als je het open doet, net als bij een klemhekje. Het wordt aangeraden om het hek niet helemaal strak in de doorgang te plaatsen. Voor de stabiliteit is het advies om de kamerverdeler schuin te plaatsen (geen rechte lijn), zoals hieronder op de foto te zien is. Een voordeel van een grote kamerverdeler is dat je deze ook bij een open trap kunt plaatsen. Ook kan je een kamerverdeler gebruiken om een afgesloten speelplek voor je kindje te maken.

Kamerverdelers vind je in onze webshop van bijvoorbeeld Noma .

traphek-kamerverdeler

Hulp nodig?
Wil je graag advies op maat of heb je vragen over de aanschaf van een traphekje? Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice, of kom langs in een van onze winkels. Team MamaLoes staat voor je klaar!