Navigatie
×
  • Gratis verzending vanaf €39,-
  • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Niet goed, geld terug garantie

Terug naar de blog

Waar let je op bij aankoop van een luiertas en wat doe je erin?

Kleintje op komst, dan wil je jezelf natuurlijk van alle gemakken voorzien. Een luiertas kan daarbij niet ontbreken. Op pad gaan met een baby vraagt om een goede voorbereiding en een goed gevulde luiertas. Maar wat is goed gevuld en waaraan moet jouw perfecte luiertas voldoen? Ik maak je graag een beetje wegwijs in de wereld van de gemakken (en ongemakken ;-) ) van een luiertas.

Wat is een luiertas?

Een luiertas, ook wel verzorgingstas genoemd, kan van alles zijn. Van plastic tasje tot fancy damestas en van rugzak tot mombag. In ieder geval is een luiertas de benaming van een tas die je gebruikt voor alle essentiële en handige benodigdheden voor jou en je baby als je op pad gaat. Denk daarbij aan luiers, luierdoekjes, voeding etc. Een verzorgingstas schaf je meestal aan voor het gemak. De meeste luiertassen zijn voorzien van extra vakjes, verschoningsmatje en geïsoleerde delen voor de flesjes met voeding. Vaak is een luiertas ook voorzien van haakjes zodat je de tas eenvoudig aan de kinderwagen of buggy kan hangen. Er zijn veel soorten verzorgingstassen verkrijgbaar. Voor ieder budget en voor iedere smaak wat wils. 

Waar let je op bij aankoop van een verzorgingstas?

De verschillen tussen luiertassen onderling zijn groot. Dat loopt uiteen van enorm praktisch tot mega trendy. En het oog wil natuurlijk ook wat. Toch kan dat ook allemaal prima samengaan. Voordat je overgaat tot aankoop van een luiertas is het verstandig een inschatting te maken van jouw gebruik hiervan.

Ben je in het dagelijks leven iemand die voor zichzelf ook graag veel spullen meeneemt, dan kan het wel eens heel verstandig zijn een iets groter model verzorgingstas aan te schaffen. Ben je juist iemand die de voorkeur geeft aan hip en trendy, dan zou je een mooie, iets grotere handtas kunnen aanschaffen welke je aanvult met de praktische losse benodigdheden als een verschoningsmatje en luieretui, doosje voor de billendoekjes, speendoosje etc. Tassenhaken maken het dan mogelijk je tas eenvoudig aan je kinderwagen te hangen. Jouw gewoonten en voorkeuren mogen daarbij centraal staan. Het gebruik van de verzorgingstas hangt daar namelijk grotendeels vanaf.

Veel kinderwagenmerken maken bij hun kinderwagens bijpassende luiertassen. Ben jij zo iemand die helemaal blij wordt van matching kleuren, vraag dan bij aanschaf van de kinderwagen naar de bijpassende accessoires.

Naast het uiterlijk en de grootte van de luiertas is het ook handig om goed te letten op:

  • de indeling: hoe uitgebreider de indeling, hoe beter je je spullen kan vinden
  • de sluiting: een goed afsluitbare tas, vaak met rits, zorgt ervoor dat de kleertjes en voeding netjes op z’n plek blijven en beschermt blijven tegen vuil en vocht van buiten
  • het materiaal: een stoffen tas is lastig af te nemen. Elk vlekje spuug of melk zie je. Kies dus voor afneembaar materiaal. Omdat je de tas overal mee naartoe zal nemen, is ook een wat steviger materiaal zeker aan te raden.
  • het gewicht: als de tas op zichzelf al een behoorlijk gewicht heeft, is de tas met inhoud mogelijk niet fijn meer te dragen. Check dus ook even het gewicht door de tas aan je schouder te hangen.
  • de schouderband: een stevige verstelbare schouderband maakt het draagcomfort beter en de tas zowel op maat voor jouw als je partner.

Inhoud van een luiertas

Waar ga jij je verzorgingstas allemaal voor gebruiken en wat neem je er dus zoal in mee? Dat is erg afhankelijk van de trip die je maakt. Waar ga je naartoe en voor hoe lang ben je onderweg? In de basis vul je je luiertas voornamelijk met de eerste behoeften van jou en jouw kleintje. Denk daarbij aan:

Op latere leeftijd zal er ook een drinkbeker met sapje en bewaarbakje met koekjes mee gaan in de verzorgingstas en misschien wat extra speelgoed of een boekje.

In de zomer mag aan deze lijst de zonnebrandcrème, zonnehoedje of petje en zonnebrilletje niet ontbreken. Ook doe je er in de zomer verstandig aan wat extra drinken voor jezelf en je kleintje in de tas te doen.

In de wintermaanden vul je de inhoud aan met een mutsje, wantjes, extra dekentje en zalf tegen de schrale wangetjes.

Er zijn vele soorten luiertassen en veel artikelen die je helpen al het nodige eenvoudig bij je te kunnen hebben als je met je kindje op stap gaat. Artikelen speciaal ontwikkeld voor het op reis gaan bijvoorbeeld. Onze klantenservice specialisten kunnen je adviseren over deze artikelen en al je vragen beantwoorden. Neem dus gerust contact op om te overleggen wat voor jouw situatie de beste keuze zou zijn. Samen komen we altijd tot het beste voor jou en je kindje!

Liefs MamaLoes

 

Bekijk ons assortiment luiertassen

Terug naar de blog