Navigatie
×
  • Gratis verzending vanaf €39,-
  • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Niet goed, geld terug garantie

Terug naar de blog

gender-reveal

Gender Reveal, wat is het?

Generaties geleden was een zwangerschap meer een gebeuren wat vrouwen logischerwijs na het huwelijk overkwam. Ze rolden van de ene zwangerschap in de andere met grote gezinnen als gevolg. Alles was één grote verrassing en ook weer niet. In die tijd waren ze niet of nauwelijks bekend met gezinsplanning, verloskundigen, pretecho’s en al dat soort zaken. Laat staan een Gender Reveal Party. Gelukkig is er in de jaren veel veranderd.

Maar wat is nu genderreveal? Waar komt het vandaan en waarom doen we daar iets mee? Leuk om eens een kijkje te nemen in de historie van de Gender Reveal Party en wat we daar in Nederland allemaal mee kunnen en doen.

Wat betekent Gender Reveal?

Als je het letterlijk gaat vertalen, staat gender reveal voor geslacht onthullen. Vele aanstaande ouders kunnen niet wachten tot de zwangerschap de 12 weken heeft bereikt. Vanaf 12 weken worden de verschillen in geslacht tussen jongens en meisjes bij het ongeboren vruchtje steeds meer zichtbaar. Vanaf 16 weken kan het geslacht met zekerheid worden vastgesteld. Dus ergens in de 4e maand van de zwangerschap kan je, indien jullie dat graag willen, te weten komen of jullie gezinnetje zich gaat uitbreiden met een zoontje of een dochtertje.

Dat is voor velen een moment om naar uit te kijken. Jaren geleden was dit gegeven vaak een geheimpje wat de aanstaande ouders voor zichzelf hielden, maar hen wel hielp bij de aanschaf van spulletjes of bij het kiezen van een naam. Toch werd het al snel een gegeven wat gedeeld werd met vrienden en familie.

Wat is een Gender Reveal Party?

De genderrevealparty is over komen waaien uit Amerika. Een blogger uit Los Angeles ging zo’n 15 jaar geleden viraal met haar blogpost over het feest waarop een op maat gemaakte taart met roze glazuur aan werd gesneden, waardoor iedereen in één keer wist dat ze een meisje verwachtten. En zo werd de trend gezet en ging deze al snel de wereld over.

Sinds die tijd zien we dat ook in Nederland steeds meer een feestje wordt gemaakt van het onthullen van het geslacht. Een feest waarbij de aanstaande ouders vrienden en familie uitnodigen om op een feestelijke manier het geslacht van hun baby te onthullen. Dit noemen we een Gender Reveal Party. Maar we zien steeds vaker dat de Gender Reveal Party ook een verrassingsfeestje voor de ouders zelf kan zijn. Je kan zo’n feestje door een derde partij laten organiseren of de wijze waarop het geslacht wordt onthuld door iemand anders laten verzorgen. Het geslacht wordt dan door een verloskundige in een gesloten envelop aan de aanstaande ouders meegegeven die dat op hun beurt weer aan de derde partij geven. Zo is het een verrassing voor iedereen!

Hoe ziet Gender Reveal versiering eruit?

Tijdens een Gender Reveal Party wordt natuurlijk het hele huis versierd met Gender Reveal decoratie en wordt er allerlei lekkers geserveerd. Aanvankelijk ziet deze versiering er vaak neutraal uit. De Gender Reveal ballonnen zijn neutraal van kleur aan de buitenkant maar zijn gevuld met gekleurde confetti, net als de Gender Reveal Confetti Shooter. Zodra de shooter wordt ontpopt of de ballon klapt wordt de kleur van het geslacht zichtbaar. Roze voor meisjes en blauw voor jongens. Natuurlijk werkt het zo ook met de hapjes. Van buiten ziet het er heerlijk maar neutraal uit, maar zodra de taart wordt aangesneden of je een hapje neemt uit iets lekkers, komt de kleur van het geslacht je tegemoet. Zo staat het hele feestje in het teken van jullie baby nog voordat deze geboren is! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om jouw feestje zowel roze als blauw aan te kleden. Mix blauwe en roze ballonnen of slingers door elkaar, zo blijft het geslacht van jouw baby alsnog een verrassing tot de onthulling. De folieballonnen met ‘Boy’ of ‘Girl’ maken een Gender Reveal Party nog feestelijker!

Babyshower of Gender Reveal Party?

Een ander veelvoorkomend feestje voor de aanstaande ouders is een babyshower. In tegenstelling tot een gender reveal party is dit feestje vaak alleen voor de moeder met haar vriendinnen en zussen. Een echt vrouwen feestje dus. De babyshower wordt meestal als een verrassingsfeestje voor de aanstaande moeder georganiseerd. Er worden spelletjes gedaan en lekkere hapjes gegeten, vaak ook in het jongens- of meisjesthema en leuk versierd. Natuurlijk zijn er ook veel kadootjes voor moeder en kind. Kortom een mooi moment om samen de komst van je kindje te vieren in een ongedwongen setting.

Het is mooi om het leven te vieren en van iedere gelegenheid een feestje te maken. Zo geldt dat natuurlijk voor het wereldkundig maken van de zwangerschap, het worden van grote broer of zus, opa of oma en natuurlijk de aankondiging van het geslacht. Nieuw leven verdient het om uitgebreid gevierd te worden! Voor al deze gelegenheden zijn vrolijke, schattige en grappige versieringen en kadootjes verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan rompertjes met tekst, wenskaarten, cadeauboeken, slingers en ballonnen. Weet je even niet of er ook iets verkrijgbaar is voor jouw feestje, neem dan gerust contact op met onze klantenservice specialisten of bezoek één van onze winkels. Onze medewerkers kunnen je zeker op weg helpen. Samen komen we altijd tot het beste voor jou en je kindje!

Liefs MamaLoes

Terug naar de blog