Navigatie
×
  • Gratis verzending vanaf €39,-
  • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Niet goed, geld terug garantie

gehoorbeschermers-kindjes

Gehoorbescherming voor baby’s en peuters

Kinderen zijn kwetsbaar, zo ook hun gehoor! De eerste jaren na de geboorte zijn de kleintjes nog volop in de groei. Niet alleen in de lengte en het gewicht, maar ook alle organen en zintuigen zijn nog in ontwikkeling. Het gehoor hoort daar natuurlijk ook bij. Uit onderzoek is gebleken dat het aantal (hele jonge) kinderen met gehoorproblemen stijgt. Het is dus erg belangrijk om heel zuinig met je gehoor en ook dat van je kindje om te gaan: gehoorbescherming kan helpen om (blijvende) gehoorschade te voorkomen.

Wanneer is geluid te hard?

Geluiden van 80 decibel zijn schadelijk als je er langer dan acht uur in verblijft. Dit is vergelijkbaar met het geluid van een drukke weg. Bij elke 3 decibel meer, wordt de duur dat je er ‘veilig’ in kunt verblijven met de helft verkort. Het geluid wordt dan namelijk twee keer zo hard. In 83 decibel kun je dus maar vier uur verblijven zonder risico te lopen op gehoorbeschadiging. In 86 decibel maar twee uur, enzovoorts. Geluiden boven de 110 decibel zijn zo hard dat ze meteen schadelijk zijn. Elektrisch gereedschap kan die grens bijvoorbeeld met gemak overstijgen. En het geluid van vuurwerk loopt op tot wel 150 decibel!

decibel-tabel

Oorzaken van gehoorschade bij kleine kinderen

We hebben dag in dag uit met allerlei soorten geluid te maken. We horen bijvoorbeeld op straat het getoeter van auto’s, mensenmassa’s, sirenes en ga zo maar door. Maar ook thuis is er vaak veel geluid. Denk aan de radio en televisie, de stofzuiger, keukenmachines en de grasmaaier. De voornaamste oorzaken van gehoorschade bij jonge kinderen zijn omgevingsgeluiden en speelgoed.

Jazeker, ook speelgoed! Veel speelgoed maakt (stiekem best veel) geluid en dat vinden kinderen machtig interessant. Daarom houden ze het extra dicht bij hun oortjes. Zeker van heel dichtbij kan het geluid van speelgoed blijvende schade veroorzaken. Let daarom goed op het volume van speelgoed dat je aan je kindje geeft.

Verder zijn er steeds meer festivals waar gezinnen samen heen gaan. Het is natuurlijk erg gezellig om je kleintje mee op pad te nemen., bijvoorbeeld tijdens Koningsdag, Bevrijdingsdag en Carnaval of naar een leuk (lokaal) food- of muziekfestival. Tijdens zulke evenementen is er vaak ook (harde) muziek en wordt het gehoor er al snel voor een langere tijd aan blootgesteld. Het is daarom slim om in dit soort gevallen niet onvoorbereid op pad te gaan... Denk daarbij ook zeker aan gehoorbescherming voor jezelf en je kids!


Wanneer is gehoorbescherming voor baby's en peuters nodig?

Harde geluiden zo veel mogelijk mijden is natuurlijk het beste, maar dat gaat niet altijd even makkelijk. Daarom is het heel belangrijk dat je – als je je toch in het ‘lawaai’ begeeft – zorgt voor gehoorbescherming. Je gehoor moet namelijk je hele leven lang mee. Houd dus rekening met gehoorbescherming als je op pad gaat naar een evenement met harde muziek of vuurwerk, of als je flink aan het klussen bent met elektrische apparaten zoals boormachines of elektrische grasmaaiers.

kindje-gehoorbeschermers

Multifunctioneel 
Gehoorbescherming voorkomt niet alleen schade aan het gehoor, maar kan in meerdere situaties van pas komen. Zo bieden kinderoorkappen rust en bevorderen ze een ongestoorde slaap in lawaaiige situaties. Ook helpt het oudere kinderen bij het geconcentreerd leren en lezen, zowel thuis als op school. 
Een aantal andere voordelen die gehoorbeschermers kunnen bieden:

  • Bevorderen de concentratie thuis en op school
  • Helpen bij overgevoeligheid voor geluid
  • Verminderen de vervelende druk op het trommelvlies tijdens het vliegen
  • Zijn handig voor onderweg (auto, bus of trein);
  • Houden water buiten het gehoorkanaal tijdens het zwemmen;
  • Zorgen voor rust en stilte tijdens het slapen;
  • Beschermen het gehoor en verminderen stress in een MRI-scanner, die tot wel 130 dB geluid kan produceren.

Gehoorbescherming van Alecto 
De gehoorbeschermers van Alecto zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen. Ze beschermen het kwetsbare gehoor van je kleine tegen harde geluiden en helpen je kindje daarnaast wanneer hij/zij last heeft van overprikkeling. De oorkappen hebben een ovale vorm en zijn gevoerd met meerdere lagen zacht, geluid reducerend foam dat comfortabel aanvoelt en perfect aansluit. De gehoorbeschermers zijn gemaakt van kunststof en hebben een verstelbare band, zo bieden ze een perfecte pasvorm en groeit hij met je kindje mee! 
Met de Alecto oorkappen zijn de oortjes van je kindje beschermd tegen harde geluiden.  Voordelig, in de vrolijkste kleuren en verkrijgbaar bij MamaLoes! 

kindjes-concert-gehoorbescherming

Hulp nodig?
Heb je nog vragen over gehoorbescherming voor je kleine, of wil je graag advies op maat? We helpen je graag verder! Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice, of kom langs in een van onze winkels. Team MamaLoes staat voor je klaar!