Navigatie

Knallende Decemberdeals: klik hier!

×
  • Gratis verzending vanaf €39,-
  • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Niet goed, geld terug garantie

Gastblog: De zwangerschapskalender

Op de zwangerschapskalender kun je alle weken van de zwangerschap doorlezen.
Per week wordt beschreven wat er met jouw lichaam gebeurt en hoe de baby zich in je buik ontwikkelt. Ook vind je diverse tips en adviezen voor de desbetreffende week. Ook is het mogelijk om al een paar weken vooruit te kijken zodat je weet wat je kunt verwachten in de komende weken.
Klik hier om de zwangerschapskalender op zwangerinfo.com te bezoeken.

40 weken zwanger

De gemiddelde zwangere vrouw is 40 weken zwanger, maar zoals hier staat vermeld, is dit een gemiddelde. Het kan goed zijn dat jijzelf pas gaat bevallen in week 42 of zelfs al in week 38! De uitgerekende datum die je gyneacoloog je verteld heeft is heel betrouwbaar, maar 100% garantie dat je ook echt rond die tijd gaat bevallen heb je nooit.

Heb je al gedacht aan…

De verloskundigenpraktijk

Heb je al contact opgenomen met de verloskundigenpraktijk om een eerste afspraak te maken? Hier moet je niet te lang mee wachten want je eerste praktijk is al tussen week 8 en week 12 van je zwangerschap. Wil je meer weten over prenataal onderzoek? Ook dit kun je navragen bij je verloskundige.

Zwangerschapsverlof

Geef direct door aan je werkgever dat je zwanger bent. Op je werk kunnen ze tijdig je zwangerschapsverlof inplannen.
Terwijl je kindje in je buikje doorgroeit tijdens je zwangerschap, komen er steeds meer zaken aan het licht die je moet regelen. Denk aan de baby uitzet, baby kamer, naam van je baby, etc.

3 trimesters

De zwangerschap is ingedeeld in 3 trimesters:

1e trimester, week 1 t/m 13

In dit trimester gebeurt er nog niet zo heel veel. Men kan nog niet aan je buik zien dat je zwanger bent, maar dat komt nog wel! Wel zal je mogelijk te maken krijgen met ochtendmisselijkheid en stemmingswisselingen.

2e trimester, week 14 t/m 27

Tijdens dit trimester ga je het meeste genieten van je zwangerschap. Zwangerschapskwaaltjes doen zich nauwelijks voor en je huid en haren stralen helemaal door het zwangerschapshormoon. Je zult hier veel positieve opmerkingen over ontvangen.

3e trimester, week 28 t/m 40

In het laatste deel van je zwangerschapsperiode ga je je voorbereiden op de bevalling. Kwaaltjes als rugpijn en overmatig vocht vasthouden kun je ook krijgen, maar geen zorgen, dit komt niet bij iedereen voor. Kortom: geniet van je zwangerschap!

Op zwangerinfo.com lees je alles over de zwangerschap. Je kunt je zwangerschap van week tot week volgen en daarnaast zijn er nog vele artikelen over onder andere zwangerschapskwaaltjes, voedingsadviezen en nog vele andere gezondheidstips.