Navigatie
×
  • Gratis verzending vanaf €39,-
  • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Niet goed, geld terug garantie

Terug naar de blog

baby-bescherming-zomer

Bescherming in de zomer: Mama’s geven tips!

De zomer komt er weer aan! Dat wordt weer lekker genieten van het heerlijke weer met je kindje. Natuurlijk is het ook belangrijk om je kindje goed te beschermen in de zomer. Zo kan de zon gevaarlijk zijn voor de huid en wat dacht je van die vervelende muggen? 

Tip 1: Bescherming in en om het huis

Van wie? Nicole, eigenaresse van Meisje-Eigenwijsje
De tip: Nadat we het allereerste muggenbultje spotten bij onze meid heeft mijn man direct een klamboe van zolder gehaald en over haar bedje heen gehangen. Het werkt perfect en ziet er nog leuk uit ook! Verder smeer ik haar 3x per dag in met zonnebrand, factor 50 voor baby’s en kids. Is zij echter veel buiten dan smeer ik haar vaker in. Wanneer het warm is ligt ze meestal in een rompertje of een dun jurkje. Sowieso hebben wij rolluiken bij de slaapkamers dus die gaan overdag dicht zodat het heerlijk koel blijft! Ook geef ik haar tussen de voedingen door wat slokjes water. In het begin was dat echt wennen, maar inmiddels kent ze het en we merken dat ze dat heerlijk vindt!

baby-bescherming-thuis-babykamer

Tip 2: Mobiele slaapplek voor je baby

Van wie? Sarah Glasbergen: Oprichtster MiniMe.nl, de hippe site voor (aanstaande) moeders!
De tip: In de zomer ben je veel buiten. Je rent van de ene BBQ naar de andere. Het is fijn als je een vast (camping)bedje bij je hebt. Als je baby went aan het slapen in dit bedje heb je daar heel deze zomer veel plezier van. Je kunt thuis alvast beginnen met het wennen aan het bedje. Laat je baby slapen in dit bedje in plaats van het normale bedje om zo gewend te raken. Daarnaast kan zo'n bedje ook buiten handig zijn als box. Leg er wat speeltjes in en je hebt een veilig plekje. Leg er (gedeeltelijk) een doek over heen om zo heel simpel een schaduwplek te creëren.

baby-bescherming-bedje

Tip 3: Vanuit het koele vliegtuig de hitte in

Van wie? Gwen: blogger bij Mijn leven als mama
De tip: Naast twee keer per dag insmeren en een hoedje op als ze speelt in de volle zon, is mijn beste tip voor de zomer en kleine kinderen: denk aan een hoedje, zonnebrand en neusspray in het vliegtuig. Niet direct in het vliegtuig natuurlijk, maar op de meeste vakantiebestemmingen is het direct als je uit het vliegtuig stapt zonnig en warm. Je kunt je kindje dus net voor het landen insmeren op de blote delen van de huid en een hoedje op doen bij het verlaten van het vliegtuig. Het (op veel vliegvelden) lopen naar een pendelbus of de aankomsthal is zo een iets mindere klap voor je kleintje. Iedereen kent namelijk die ‘klap’ wel die je zelf krijgt als je uit het vliegtuig stapt in de volle zon boven heet asfalt. De neusspray is trouwens sowieso fijn voor het stijgen en dalen, ook als je naar een koude bestemming gaat.

baby-bescherming-zomer-hoed

Hulp nodig?

Natuurlijk willen wij je graag helpen door je advies te geven over hoe je je kleine het beste kan beschermen tegen bijvoorbeeld de zon of muggen. Je kan hiervoor contact opnemen met onze klantenservice, of kom gezellig langs in een van onze winkels. Team MamaLoes staat met liefde en plezier voor je klaar!

Terug naar de blog